aláírtak

2018.03.28. 10:00

Az ügyfelek elégedettek a vasi hivatalokkal

A Magyar Kormánytisztviselői és Állami Tisztviselői Kar elnöke látogatta meg a vasi kormánymegbízottat tegnap.

Budai Dávid

Harangozó Bertalan kormánymegbízott és Palich Etelka, a Magyar Kormánytisztviselői és Állami Tisztviselői Kar elnöke Fotó: Nagy Jácint/ Vas Népe

Palich Etelka, a Magyar Kormánytisztviselői és Állami Tisztviselői Kar elnöke Szombathelyre látogatott kedden, hogy tájékozódjon a hivatal működéséről, valamint aláírja a Vas Megyei Kormányhivatal és a kar közötti kölcsönös támogatói megállapodást.

Harangozó Bertalan kormánymegbízott és Palich Etelka, a Magyar Kormánytisztviselői és Állami Tisztviselői Kar elnöke Fotó: Nagy Jácint/ Vas Népe

Harangozó Bertalan kormánymegbízott hangsúlyozta: az elmúlt nyolc év kihívásai jelentősek voltak. Az elmúlt időszakban a megyei kormányhivatal 11 épülete újult meg. Meg kellett oldani a szervezeti átalakításokat, és azzal, hogy létrehozták a kormányablakokat, a megye összes okmányirodája átalakult. A megye 13 kormány-ablakánál ügyeltek arra, hogy minden térségbe annyi ügyfélszolgálati hely jusson, ami lehetővé teszi a legoptimálisabb ügyintézést. A kormánymegbízott emlékeztett arra is, hogy az állami tisztviselők illetménye átlagosan harminc százalékkal nőtt az elmúlt időszakban. A megyei tisztviselők igyekeztek maximálisan megfelelni azoknak az elvárásoknak, amelyeket az állampolgárok támasztanak, és ezt talán az elégedettségi mutatók is igazolják – fogalmazott Harangozó Bertalan. Palich Etelka elmondta: országszerte meg vannak elégedve az ügyfelek. A tavaly indított mintegy 25 millió államigazgatási ügyre száznál kevesebb panasz jutott.

A kar elnökének tavaly decemberi megválasztásakor egyik legfőbb célkitűzése az volt, hogy a közigazgatási munka tekintélyét, méltóságát és megbecsültségét erősítse. Bízik benne, hogy a közigazgatási munka hívószó lehet a fiatal diplomások számára. A kormányhivatalban csak a megyében 1300-an dolgoznak. A most született megállapodással egyebek között a munkavállalók szakmai továbbképzése is még magasabb szintű lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában