húsvéti készülődés

2018.03.27. 20:49

Betonból készül a tojás is a vulkánházban, a fürdő pedig családbarát lesz Celldömölkön

A Kemenes Vulkánpark sem marad ki a húsvéti készülődésből. A vulkánház betonkockájában vajon miből készül a tojás? Persze hogy betonból! A hétvégén a Vulkán-fürdő is ünnepel: megkapja a családbarát minősítést.

Ölbei Lívia

A vulkánok világa sok titkot rejt az átlagember számára: a Vulkánparkban megmutatják. Fotó: VN

Március 30-án, pénteken 10 órakor kezdődik a húsvéti készülés a Kemenes Vulkánpark Látogatóközpontban. Az ünnepi kellékek közül nem hiányozhat a tojás, amely itt betonból készül. Ki lehet próbálni. A vulkánház építészeti különlegességnek számító betonkockája a dizájnereket is megihleti, legújabban például női táska készült a nagy kocka bűvöletében.

Ugyancsak 30-án, 15 órakor botanikai túra indul a látogatóközponttól. A túra során az érdeklődők képzett vezető segítségével ismerhetik meg a tavaszi Ság hegy növényvilágát. Másnap 10 órakor pedig indul vulkántúra, amely a hegy színes geológiai múltjával ismerteti meg a túrázókat. A részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges. A Vulkán Gyógy- és Élményfürdő sem hagyja ki a húsvét megünneplését. Pénteken és szombaton, mindkét alkalommal 14-től 16 óráig játszóház várja a gyerekeket, április elsején 14 órakor pedig (szintén programokkal körítve) a fürdő képviselői átveszik a családbarát fürdő minősítést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában