nincs leállás

2018.03.06. 14:49

A felújítás idején is fogadják a gyerekeket a sárvári bölcsődében

A felújítási munkálatok alatt is zavartalanul működik a sárvári bölcsőde. A képviselő-testület legutóbbi ülésén számolt be tevékenységéről az intézmény.

Pajor András

Hatvanhatról nyolcvanra bővült a létszám a Cseperedő bölcsődében, ami egy új kisgyermeknevelő munkatárs felvételét is indokolta – jelenleg hat csoportban fogadják a kicsiket. Emellett zajlik a Társadalmi Operatív Programon nyert 144 millió forint értékű beruházás, amelyhez a város több mint ötvenmilliós önrészt biztosított. – A kivitelezés idején is fogadja a kicsiket a bölcsőde, mert a felújítást az épületen több szakaszban végzik el. A megnövekedett gyermeklétszámot is teljes mértékben ki tudjuk szolgálni – mondta Varga Istvánné, a Cseperedő bölcsőde vezetője. Az épület három külön szárnyból áll, ez is segít, hogy az építkezés ideje alatt is tudjanak működni.

Eddig a nyílászárókat cserélték ki. A téliesre fordult idő alatt sem álltak le a munkálatok, most a villanyszerelés és a festés vannak soron. Az idő enyhülésével haladnak majd tovább az épület külső hőszigetelésével. – A szakemberek alkalmazkodnak hozzánk, minden kérésünket teljesítik, csak dicséret illeti őket – tette hozzá Varga Istvánné.

Az intézmény okos szervezéssel a felújítás idején is zavartalanul működik – mondta Varga Istvánné bölcsődevezető (a képen jobbról) Fotó: Pajor András

A jó tárgyi feltételek mellett a Csicsergő bölcsőde által biztosított menü is megfelel a legszigorúbb igényeknek. Az intézménynek saját konyhája van, így nagy hangsúlyt tudnak fektetni az egészséges és korszerű táplálkozásra, azt is figyelembe véve, hogy a gyerekek energiabevitelének 75 százalékát ott biztosítják. Naponta kapnak a kicsik a szezonnak megfelelő zöldséget és gyümölcsöt, az ebédhez alma, banán, narancs és kivi jár. A kisebb étkezéseknél paprikát, paradicsomot, zöldhagymát, retket kínálnak.

A nevelők és a szülők közötti kapcsolat is kitűnő. Naponta beszámolnak a nevelők a kisgyerekek fejlődéséről, a jövőben szülőcsoportos megbeszéléseket is terveznek, a jó viszonyt tovább erősítik az intézmény rendezvényei. A Cseperedőből az óvodába továbblépő gyerekek bölcsődés társaikkal kerülnek egy csoportba, ezzel is segítik harmonikusabb beilleszkedésüket az új környezetbe.

Ezek is érdekelhetik