FM DASZK

2018.03.27. 21:49

Korszerűbb lett a kollégium Vépen is

Megfelel a kor követelményeinek az FM DASZK vépi középiskolájának kollégiuma. Tegnap adták át ünnepélyesen az épületet.

Tóth Kata

Hollósi Éva, Ágh Péter, Botka-Kovács Judit és Simonné Szerdai Zsuzsanna az épület avatásán Fotó: Szendi Péter/ Vas Népe

Hangot adtak az elképzeléseiknek, amikor a fenntartó Földművelésügyi Minisztérium kijelölte azokat az intézményeket, ahol energiahatékonysági beruházások valósulnak meg – mondta az ünnepségen Simonné Szerdai Zsuzsanna, az FM Dunántúli Agrár-Szakképző Központ főigazgatója, és megjegyezte: büszke, hogy a pályázat kapcsán három tagintézményük, köztük a vépi is részesült energetikai korszerűsítésben.

Hollósi Éva, Ágh Péter, Botka-Kovács Judit és Simonné Szerdai Zsuzsanna az épület avatásán Fotó: Szendi Péter/ Vas Népe

A beruházások összértéke több mint 353 millió forint, a vépi iskolának 137 millió 200 ezer forint támogatás jutott, ebből újították fel a kollégiumot: műanyag és fém nyílászárókat építettek be, elvégezték a homlokzat és a padlásfödém hőszigetelését. Ezáltal komfortosabb lett az épület, és csökkentek a fenntartási költségei. Tavaly a tanügyi és a tangazdasági épületre kerültek napelemek több mint 43 millió 200 ezer forintból. 2015-ben is jelentős épületenergiai fejlesztés valósult meg: 150 millió forint uniós támogatást kapott az iskola. Az elmúlt két és fél év alatt összesen 330 millió 400 ezer forint uniós támogatás jutott az intézmény energetikai korszerűsítésre. A diákokat szólította meg először beszédében Hollósi Éva, a középiskola igazgatója. – Az életfa az utat szimbolizálja, amin végig kell mennünk. Az úton vannak párhuzamosságok és kereszteződések is, a kollégium útkereszteződés, ahol találkozunk, egy ideig együtt dolgozunk, és amire jó lesz visszaemlékezni – mondta. Megjegyezte még: közös akarat, elszántság, összefogás eredménye a megújult épület, amiért minden közreműködőnek köszönetet mondott.

- Észak-Vas megye ismét előbbre lépett: a Nyugat-Dunántúlon már jó nevet szerzett, egyedülálló mezőgazdaságigépész-képzés komfortfokozata nagyban nőni tudott – utalt a több mint 300 millió forintos beruházásra Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője. Végül a vépi himnusz egy sorát idézte a kollégistáknak: „Szívükben maradjanak mindig vépiek.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában