fejlesztés

2018.03.02. 21:56

Megújult a Herman iskola kollégiuma

Komplex energetikai fejlesztést hajtottak végre a szombathelyi Herman Ottó szakközépiskola kollégiumában.

SZMK

Hodvogner Csaba, az iskola igazgatója az átadón Fotó: szombathely.hu/Benkő Sándor

A Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola 1973-ban épült kollégiumának hőszigetelése és nyílászárói nem feleltek meg a követelményeknek, ezért magasak voltak az energiaszámlák. A költségek csökkentése érdekében az elmúlt időszakban komplex energetikai fejlesztést hajtottak végre az intézményben. Ennek részleteiről Hodvogner Csaba, az iskola igazgatója tájékoztatta a felújítást követő avatóünnepség résztvevőit. Elmondta, hogy megtörtént az épület külső határolófelületeinek hőszigetelése, kicserélték a rossz állapotban lévő nyílás-zárókat. Az intézmény villamosenergia-szükséglete egy részének kielégítésére pedig napelemes rendszert építettek ki. A projekt eredményeként csökkennek az épület fenntartási költségei. Dr. Puskás Tivadar polgármester is üdvözölte a fejlesztést. Mint mondta, különösen örül annak, hogy egy olyan intézmény újult meg, amely a fiatalok számára nyújt jobb körülményeket. Nemcsak komfortosabb lett az épület, hanem gazdaságosabb lesz a működtetése, mutatott rá dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke. Az eseményen a kollégium diákjai adtak ünnepi műsort.

Hodvogner Csaba, az iskola igazgatója az átadón
Fotó: szombathely.hu/Benkő Sándor

A nemzeti színű szalag átvágásával átadták a megújult kollégiumot. A beruházás csaknem 65 millió forintba került, a projektet a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében száz százalékban az Európai Unió és a magyar állam finanszírozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában