rendhagyó óra

2018.03.21. 14:00

Mobilos applikációval tanulhatnak a vasi diákok

Rendhagyó osztályfőnöki órán versenyeztek egymással a diákok tegnap a Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakgimnáziumban: országos roadshow-n ismerhették meg a JátéKincstár nevű telefonos applikációt.

SZMK

A négyes csapat ismerkedik az applikációval. Sági József, Magyarné Vadász Irén és Balatoni Ildikó segíti a diákokat Fotó: Nagy Jácint

JátéKincstár

A road-show szombathelyi, nyolcadik állomásán a szakemberek megmutatták, hogy a JátéKincstár mobil alkalmazás

szórakoztató formában, közérthető nyelven segíti a Magyar Államkincstár ez irányú küldetését a fiatalok felé. Azt tapasztalják, hogy könnyebben, szívesebben tanulnak ezzel a játékkal a fiatalok. Most mintegy két tucatnyi diák vett részt a megmérettetésben.

A négyes csapat ismerkedik az applikációval. Sági József, Magyarné Vadász Irén és Balatoni Ildikó segíti a diákokat Fotó: Nagy Jácint

Pénzügyi kultúra

Mielőbb célszerű bevezetni a pénzügyi kultúrát, a gazdasági ismeretek bővítését az iskolákba, a fiataloknak ilyen jellegű tudással felvértezve kellene mindenütt nekiindulniuk a nagybetűs életnek – erre hívta fel a figyelmet Balatoni Ildikó, a Magyar Államkincstár pénzforgalmi elnökhelyettese és Magyarné Vadász Irén megyei igazgató az oktatási intézményben. Sági József, a középiskola igazgatója hangsúlyozta, hogy az iskola – szakirányát tekintve is – nagy figyelmet fordít arra, hogy a tanulók mindennapjainak része legyen a gazdasági ismeretek elsajátítása, a pénzügyek iránti érdeklődést mi-előbb fel szeretnék kelteni a tanulókban.

Több iskolában is bemutatják

Az elnökhelyettes elmondta, hogy az alkalmazást több középiskolában is bemutatják majd, hogy minél több diák megismerhesse a játékot, valamint annak révén a kincstár befektetési szolgáltatási tevékenységét és az állampapírokat mint megtakarítási termékeket.

A kiskakas gyémánt félkrajcárja című mese kedves figuráit felhasználó játékban fontos cél volt, hogy a kincstár állampapír-forgalmazási tevékenységének egyes elemei tükröződjenek, továbbá a játék egyszerre mutassa be a kincstár szolgáltató funkcióját és az állampapírok tulajdonságait.

Magyarné Vadász Irén, a MÁK megyei igazgatója elmondta, hogy a többi oktatási intézménynek is felajánlják a lehetőséget egy ilyen programra Vas megyében.

A tervek szerint a road-show következő állomása Győr lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában