felújítás

2018.03.10. 17:57

A tavasz megújítja a Szigligeti utcát is – sajtótájékoztató Szombathelyen

Szombathely újabb, egyik legrosszabb állapotú utcájának felújítása kezdődik meg hamarosan.

Szombathelyi Médiaközpont

Fotó: Benkő Sándor

Itt a tavasz, indul az útrekonstrukció – így kezdte a szombat délelőtti helyszíni sajtótájékoztatót dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, aki a Táncsics Mihály-Szigligeti utca kereszteződésében elmondta: a város jelentős útfelújítási programot állított össze. A Brutscher József utcában már megkezdődtek a munkálatok, és a Rohonci út rekonstrukcióját megelőző közműcsere is elindult. Az élhetőbb Szombathely érdekében pedig kezdeményezésére megállapodás született arról, hogy a körgyűrű kiegészítését (Séi körforgalom és a Körmend felé vezető 86-os út összekötését) az állam finanszírozza.

Fotós: Benkő Sándor

Puskás Tivadar polgármester pedig arról beszélt, hogy a szombathelyi utcák pályázati és költségvetési forrásból való megújítása folyamatos. A Szigligeti Ede utca rekonstrukcióját két ütemben végzik el, az első etapban egy közel 300 méteres szakasz újul meg a Táncsics Mihály utca és a Brenner körút között. Az új burkolat faltól falig tart, ugyanis az út, a járda, és a parkolók térkővel lesznek kirakva, és új fasort is ültet a kivitelező. A Szombathelyen párhuzamosan meginduló útfelújítások némi nehézséget jelentenek majd a közlekedésben, ehhez türelmet is megértést kért a lakosságtól.

Fotós: Benkő Sándor

A sajtótájékoztatón Sátory Károly, a körzet önkormányzati képviselője kiemelte, az itt élők több évtizedes várakozása válik valóra azzal, hogy felújítják a Szigligeti utcát.

A munkálatok várható március utolsó hetében kezdődnek és 3-4 hónapig tartanak majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában