Jáde Hastánccsoport

2018.04.14. 08:00

A legkisebb vépi táncosok is indulnak a szombati versenyen

Legutóbb farsangkor léptek fel, ma a sümegi X. Táncfesztivál - Dunántúli Táncversenyen izgulhatunk értük, májusban saját esttel jelentkezik a Jáde Hastánccsoport.

Tóth Kata

A háttérben a felnőttek: Déri Kata, Gyűrű Zsuzsa és Habda Viktória. Elöl a Jáde Gyöngyöcskéi: Nagy Vanda, Tamási Elizabeth, Nagy Liliana, Horváth Kira, Varga Gréta, Kuti Hanna, Boncz Flóra Fotó: Kutiné Bodorkós Ilona

Az idei év első néhány hónapja felkészüléssel telt a Jáde Hastánccsoport és „ifjúsági tagozatuk”, a Jáde Gyöngyöcskéi számára. Fellépésekben nem volt hiány – a vépi tűzoltóbálra és a sportbálra, estekre is hívták őket. Ezenkívül szorgalmasan gyakoroltak a versenyekre – tudtuk meg Habda Viktóriától és Gyűrű Zsuzsától. Az év első büki versenyén, az I. Seherezádé hastáncversenyen fantasztikusan teljesítettek a Jáde Gyöngyöcskéi: legyezőfátylas koreográfiájukkal aranyérmet nyertek; Déri Kati ezüsttel és „a legelbűvölőbb táncos” különdíjával távozott, Habda Viktória aranyat és a legtechnikásabb táncos különdíjat, a Jáde duó (Habda Viki és Gyűrű Zsuzsa) pedig aranyat és – a legjobb koreográfiáért járó – különdíjat érdemelt ki. Amikor éppen nem a következő megmérettetésre koncentrálnak, akkor gyakorolnak és próbálnak a lányok a vépi művelődési házban. Fejlesztik a technikájukat, új koreográfiákat, kombinációkat állítanak össze, workshopokon és magánórákon vesznek részt a még tökéletesebb eredményért. Azt mondják, imádják, amit csinálnak, nemcsak testi, hanem lelki feltöltődés is számukra a mozgás, a hastánc.

A háttérben a felnőttek: Déri Kata, Gyűrű Zsuzsa és Habda Viktória. Elöl a Jáde Gyöngyöcskéi: Nagy Vanda, Tamási Elizabeth, Nagy Liliana, Horváth Kira, Varga Gréta, Kuti Hanna, Boncz Flóra
Fotó: Kutiné Bodorkós Ilona

Most újra nagy a tét: a mai sümegi táncversenyen – amelyen nemcsak hastánc kategóriában, hanem a táncművészet több műfajában mutathatják be csoportok a tudásukat – a legkisebbek és a felnőttek is először indulnak.

A szombati versenyre a csoportból Gyűrű Zsuzsa, Habda Viktória és a Jáde Gyöngyöcskéi utaznak el. Zsuzsa egy vidám egyiptomi shaabizenére táncol, Viki egy pörgős dobszólóra – mindketten a szívükhöz legközelebb álló tánccal. A Jáde Gyöngyöcskéi Vízesés című koreográfiájukkal igyekeznek elbűvölni a közönséget és a zsűrit.

A vépi hastáncosok produkciója számtalan szülinapon, névnapon, bálon és falunapon elkápráztatta már a nézőket. Májusban saját esttel állnak a közönség elé. A csoportok bemutatják új koreográfiáikat, lesz tombola, bárki közelebbről megnézheti a hastáncruhákat; hidegtálakkal, büfével és egy kis bulival várják az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában