Csepreg

2018.04.08. 18:49

Cserélik a tetőt az egykori paplakon

Tetőcsere zajlik a Széchenyi tér 25. szám alatti épületen, amelyet a helyiek úgy ismernek, hogy ez volt a „régi paplak”.

Merklin Tímea

A gerendák maradtak, de megújultak a lécek, pénteken már felkerült a párazáró fólia a Széchenyi tér 25. számú ház tetejére Fotó: Csepregi önkormányzat

Finta József plébánostól megtudtuk: 1985-ben kezdték el építeni az új plébániát, amely két év alatt készült el, tehát 1987-ig volt a Széchenyi tér 25. egyházi használatban. Jelenleg önkormányzati bérlakásokból álló négylakásos társasház, ahol kilencen élnek.

Vlasich Krisztián polgármester elmondta:

– 2014-ben indította el átfogó szociális lakásfelújítási programját a csepregi önkormányzat, ennek keretében számos esetben sikerült javítanunk már a lakhatási körülményeken. Korábban több ütemben újult meg a Széchenyi tér sarkán álló Czigli-ház is.

A gerendák maradtak, de megújultak a lécek, pénteken már felkerült a párazáró fólia a Széchenyi tér 25. számú ház tetejére Fotó: Csepregi önkormányzat

Az önkormányzat megrendelésére a teljes tetőszerkezetet felújították, újralécezték, újracserepezték, bevakolták a főépület lábazatát. Javult az épületegyüttes energetikai mutatója is, új nyílászárókat építettek be, az utcafronton és a belső udvar felé néző elavult konstrukciójú ajtókat, ablakokat egyaránt lecserélték.

A napokban újabb Széchenyi téri ingatlan, az egykori paplak felújítása kezdődött meg a tetőszerkezet cseréjével. A gerendák maradtak, de megújultak a lécek, pénteken már felkerült a párazáró fólia.

Az önkormányzat kúpfedést, gerincképzést, ácsmunkákat, tetőszintezést, hat szellőzőablakot rendelt, valamint bádogozást, mert új lesz az ereszcsatorna is, újrabádogozzák a felületet a kéményeknél. A tetőre 456 négyzetméter új cserepet raknak. Mindez csaknem hétmillió forintba kerül. A ház felújítását folytatni fogják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában