PRETORIA

2018.04.08. 20:43

Dél-Afrikában járultak az urnákhoz a Dobó SE versenyzői

Edzőtáborozásuk miatt Dél-Afrikában szavaztak a Dobó SE versenyzői. Vasárnap délelőtt indultak el kisbusszal a Potchefstroomtól 400 kilométerre lévő pretoriai magyar nagykövetségre, hiszen Dél-Afrikában csak ott lehetett szavazni.

Horváth Erika

 

Balról: Gyurácz Réka, Rába Dániel, Bernát Orsolya, Magyarország dél-afrikai konzulja, Halász Bence és Németh Zsolt Fotó: Dobó SE

Sajnos Varga Donát még nem szavazhatott, bár vasárnap ünnepelte 18. születésnapját, azt ugyanis a részvételhez pénteken 17 óráig be kellett volna töltenie.

- Igaz Bálinttal, a válogatott masszőrével és mindenesünkkel már azóta szervezzük a pretoriai szavazást, amióta kiderült, hogy a választások időpontjában Dél-Afrikában leszünk edzőtáborban. Még közös Facebook-csoportot is létrehozott Bálint, hogy mindenkihez eljusson az információ az átjelentkezéssel kapcsolatban, így mindenki átjelentkezett, aki szavazni szeretne. Megkaptuk róla a hivatalos dokumentumokat a lakóhely szerinti választási irodáktól – tudtuk meg Németh Zsolttól, a Dobó SE mester-edzőjétől. Összesen 79-en jelezték a pretoriai külképviseleten, hogy szeretnének szavazni, de nem ők érkeztek a legmesszebbről, találkoztak olyan családdal, amelynek tagjai Malawiból 3200 kilométert utaztak azért, hogy éljenek állampolgári jogukkal és voksoljanak.

- Igazi sportos szavazáson vehettünk részt, előttünk járultak az urnához a magyar kajak-kenu válogatott itt tartózkodó tagjai is – fűzte hozzá, majd kiemelte: az edzések nagyon jól mennek, sok nemzet – köztük szlovák, cseh, lett, német, sváci, finn – atlétái is a táborban vannak. Ez a hét is kemény munkával telik, hazautazásuk előtt pedig felmérés következik. he

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában