évforduló

2018.04.04. 21:26

Jubilál a szombathelyi Bercsényi iskola

Harmincöt éves jubileumát ünnepli április 9–12 között a Bercsényi Miklós Általános Iskola. Programokkal készülnek.

Vas Népe

Harmincöt éve alapították az iskolát Fotó: VN-archív

Fotó: Unger Tamás

Azok a ’80-as évek címmel retró kiállítás, érzékenyítő program, a Napsugár együttes koncertje, felső tagozatos diákok vetélkedője és kerekasztal-beszélgetés, valamint rendhagyó tanóra is lesz volt bercsényis diákokkal jövő héten, amikor alapításának 35. évfordulóját ünnepli az oktatási intézmény.

Harmincöt éve alapították az iskolát Fotó: VN-archív
Fotós: Unger Tamás

Az ünnepségsorozat lényege, hogy a diákok át-érezzék, miért jó bercsényisnek lenni, régi diákok, egykori tanárok mesélnek majd az ott töltött évekről. A retró kiállításon megtekinthetők a régi bercsényis relikviák is: az úttörőzászló, oklevelek, kórusnyakkendők.

– Az iskola fennállásának 35., a névadásnak pedig a 30. évfordulóját ünnepeljük jövő héten. Fontos jubileum ez az intézményünknek, sok tervünk van a jövőre vonatkozóan. Mi a Bercsényiben fontosnak tartjuk, hogy minden diák megtalálja, miben tehetséges, sikeres. Ezért is hívtunk egykori tanítványokat, akik példájukkal még jobban ösztönözhetik a mostaniakat – mondta el Beke Eszter, az iskola igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában