Micsoda buli!

2018.04.19. 18:05

Karaokeparty-t tartottak a szombathelyi idősek

Énekszótól zengett csütörtök délután a Pozsony utcai idősek klubja. Négy klub részvételével karaokepartyt tartottak az idősek.

Tersztyánszky Krisztina

Az se baj, hogyha felfedezzük Amerikát! – énekelték önfeledten a Váci úti idősek klubjának fellépői Fotó: Szendi Péter

Ki mondta, hogy a karaoke csak a fiatalok összejöveteleit színesítheti? Bizony nem! Pálné Németh Adrienn, a Pozsony utcai klub vezetője több évvel ezelőtt honosította meg a hagyományt, hogy minden évben tavasszal és ősszel dalolni hívják a társintézmények időseit. A partyra az egyes klubok csapatai egy hónappal korábban nevezhetnek, és akkor ki is választhatják a megadott listából, hogy mely dalokat szeretnék majd előadni.

– Mindig csapatok jelentkezését várjuk, mivel így közösen jobban fel merik vállalni a hangjukat – árulta el a szervező. Az idősektől egyébként sem áll távol az éneklés, hiszen két helyen is működik nyugdíjaskórus.

Az se baj, hogyha felfedezzük Amerikát! – énekelték önfeledten a Váci úti idősek klubjának fellépői Fotó: Szendi Péter

Bulizni lehet, sőt kötelező! – hangzott el a buzdítás, és ezt nem kellett kétszer mondani. A vendéglátók Delta-produkciójára – amelyben a gondozónők is mikrofont ragadtak – máris mindenki tapsolt és dobogta a ritmust. A klubok első körében a Tavaszi szél című népdal ritmikus változatát, a Santa Mariát, majd a Ha én rózsa volnék című örökzöld dalt hallottuk. Az egyes csapatok nagy átéléssel, ritmusra ringatózva adták elő a jól ismert dallamokat, a közönség pedig a taps mellett sokszor együtt is énekelt a színpadon levőkkel. Az újabb körben folytatódott a hetvenes, nyolcvanas évek slágereiből álló válogatás, mindenki örömére. Ők akkor voltak fiatalok. De a lelkük fiatal most is, hiszen egy jó buli erejéig szívesen elfelejtik a mindennapos nyűgöket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában