családi program

2018.04.16. 08:48

Medvehagymáról szólt minden Táplánszentkereszten

Már tizedik esztendeje rendezik meg a hagyományos Medvehagyma-virágzás ünnepét Táplánszentkereszten. Valódi vasi közösségépítő családi esemény lett.

PÓSFAI PÉTER

A Bozi Jánosné és Némethné Pock Edina előtti asztalon medvehagymás finomságok Fotó: Hornyák Emőke

A Jókai Mór Művelődési Ház Községi-Iskolai Könyvtár és Teleház környéke már a délelőtti órákban gyerekzsivajtól volt hangos. Akkor tartották a gyermekrajzpályázatra beérkezett rengeteg, szemet gyönyörködtető műalkotásból rendezett kiállítást.

A Bozi Jánosné és Némethné Pock Edina előtti asztalon medvehagymás finomságok
Fotó: Hornyák Emőke

A művelődési ház előtti tér szombaton igazi vidámparkká változott, ahol a gyermeki fantáziát megmozgató kézművesfoglalkozások – festés, gyöngyfűzés – mellett lehetőség volt a régmúlt jellegzetes fajátékainak, így a gólyalábak kipróbálására is. Délelőtt kezdődött a kincskereső játék, amelybe mindenki bekapcsolódhatott. A parkban elhelyezett feladatok megoldásához Cserkúti Veronika főszervező nyújtott segítséget.

Lehetőség nyílt természetesen medvehagymás ételek kóstolására is. Délután dr. Skribanek Anna, az ELTE SEK növénytani intézetének szakértőjének előadását hallgathatták meg az érdeklődők, aki kifejtette egyebek között a medvehagymás méz előnyös tulajdonságait. Antalovits Zsófia hangversenye után az Egy vérből társulat vásári komédiája, az Anno Domini, avagy Nekünk 8száz következett.

Az egész napos rendezvényt az ételkülönlegességek készítőinek jutalmazása zárta. Díjazták a medvehagymás rolót, a medvehagymás sajtos rudat, a medvehagymás baconos copfocskát, a medvehagymás magyar kalácsot és az őzgerinces medvehagymás csirkemellet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában