Szemétkupacok mellett virágok

2018.04.03. 16:22

Megtisztították a környéket az ikerváriak és a sótonyiak

Két szomszédos falu, Ikervár és Sótony közös összefogással tisztította meg a településeiket összekötő út két oldalát az odahordott szeméttől.

Pajor András

Az ikervári és a sótonyi csapat összefogásával tisztult meg a két települést összekötő útszakasz Fotó: Sótony ÖTE

Fotó: fg

Az útszakasz a Berek néven ismert, gyakran áradásokkal is sújtott területet szeli ketté a Rába völgyében, és még soha nem „szabadították meg” az egyre gyarapodó szeméthalmoktól.

Sótonyi részről az Összefogás Sótonyért Egyesület és a Sótony Önkéntes Tűzoltó Egyesület, ikervári oldalról pedig az Ikervári Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai szedték össze az út menti szemetet. Mindkét csapatban tizenketten vették fel a kesztyűt. Ennyien is elegen voltak, hogy környezetüknek ezt a szegletét élhetőbbé varázsolják. A szemét elszállításáról az érintett önkormányzatok gondoskodtak.

– Szinte fájó volt látni, hogy a változatos állagú hulladékkupacok mellett hogyan igyekszik elő a tavasz hívó szavára az ártéri virágok tömkelege. Némely növény egészen ritka, mint például az országos viszonylatban is elszórt populációval rendelkező, ám ebben a térségben előforduló mocsári kockásliliom. Sajnos ez az út is egyre forgalmasabb, és ez meg is látszik a begyűjtött mennyiségen – szólt a takarítási akcióról Herczeg János, a Sótony Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnoka.

A szemétgyűjtés közben az aktivisták személyes adatokat tartalmazó dokumentumokat találtak. Ezek alapján azt fontolgatják, hogy az érintett önkormányzatokhoz fordulnak, mondván: a szemetelők talán beazonosíthatóak lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában