közgyűlés

2018.04.26. 07:00

Megújul a szombathelyi Ady tér

Huszonnyolc napirendi pontot tárgyal ma a közgyűlés, négyet zárt ülésen. Téma lesz a képtár átalakítása, a víztorony, valamint az Ady tér fejlesztése. Megvitatják az óvodai digitális mintaprogramot, és megválasztják a Styl felügyelőbizottságának tagjait.

VN

Koczka Tibor és dr. Puskás Tivadar az idei első közgyűlésen Fotó: Unger Tamás

Az első téma az április 8-ai választások eredményei lesznek, majd fejlesztéssel kapcsolatos témák következnek. Gáspár Péter tervező bemutatja a terveket, hogy nézne ki a képtár, az Ady tér és környezete, valamint a víztorony a munkálatok után. Ezekről is szavaz majd a képviselő-testület. Szombathely önkormányzata már kialakította 23 általános és középiskolában a digitális oktatás támogatásának alapfeltételeit, amelyet az intézmények ma már napi szinten alkalmaznak az oktatásban. Most az óvodák informatikai fejlesztése lesz a téma, sőt az előterjesztés megfogalmazása szerint a Magyarországon egyedülálló kezdeményezésben nagy hangsúlyt fektetnének az óvodások komplex problémamegoldására, kritikai gondolkodására, kreativitására, tanulási és kommunikációs készségeik fejlesztésére. Ezeken kívül megválasztják a Styl felügyelőbizottságának tagjait, valamint a Szova Zrt. 2017. évi beszámolója is téma lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában