közgyűlés

2018.04.26. 13:13

Új közösségi terek a vasi megyeszékhelyen

Egy-egy lépés előre: a képtár, a víztorony és az Ady tér fejlesztése volt a harmadik napirendi pont a szombathelyi közgyűlésen. Elhangzott: új közösségi terei lesznek a városnak a buszpályaudvar helyén és a víztorony körül is

Bakos Ágnes

KÉPTÁR

Forrás: Szombathely

Éppen egy éve döntött a közgyűlés a „Képtár turisztikai célú fejlesztése” projekt megvalósításáról. Most készültek el a tervek – azt ismerték meg a képviselők. Látszik a képeken: az épület komplex megújítása a cél, hasznos terület lesz a mostani hátsó bejárat és annak közvetlen környezete, egységben az elülső homlokzattal. A fejlesztés következő lépése az, hogy benyújtja a tervdokumentációt az engedélyező hatósághoz az önkormányzat.

VÍZTORONY

Lesz vendéglátóegység a víztorony épületén belül, valamint interaktív különtermet is kialakítanak – egyebek között ezzel bővült a tavaly ismertetett műszaki tartalom.

Forrás: Szombathely

Az épület felújítása során homlokzat-helyreállítási munkák, nyílászárócserék, belső felújítási munkák, gépészeti és villanyszerelési munkák is szükségesek. Tört fehér simított vakolatot kap az épület, felújítják a műkő lábazatot, az eredeti zöldes színét kapja vissza a meglévő fémlemez fedés. Megújul az épület közvetlen környezete és a KRESZ-parkban található jelenlegi kölcsönző épület is. A víztorony és környéke megújításának következő lépése, hogy az engedélyező hatósághoz kerüljenek az elkészült és elfogadott tervek.

ADY TÉR

Forrás: Szombathely

A Modern Városok Program Szent Márton Terv második ütemében újul meg az Ady tér és környezete. Elkészültek a vázlattervek, azokat bemutatták a tervezők a képviselőknek. Látszik: a buszokat nem száműzik teljesen a területről, így helyi járatoknak lesz megállója, valamint turistabuszok parkolója. Az Ady tér és környezete fejlesztésével kapcsolatos határozatot elfogadták: a közgyűlés egyetért a vázlatterv koncepcionális javaslataival, és támogatja annak továbbdolgozását.

A fejlesztésekkel kapcsolatos napirendi pont vitájában elhangzott felvetésekre Illés Károly alpolgármester válaszolt. Elmondta: a képtár felújításának alapvetően két üteme van egy szakmai program mentén. Most az épület nyílászáró-cserére, kisebb rekonstrukciója valósulhat meg, a bővítésre, belső terek átalakítására majd a következő lépésben lesz lehetőség. A víztoronynál az elsődleges, hogy ismét látogatható legyen, és ugyancsak az állagmegóvást hangsúlyozta.

A képviselők elfogadták a felújításokról szóló határozati javaslatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában