testvérváros

2018.05.11. 19:42

A vépi és a tasnádi iskola ismerkedett egymással

Hét éve töretlen Vép testvérvárosi kapcsolata a partiumi Tasnáddal. A kölcsönös látogatások az idén kibővültek: a két város általános iskolája ismerkedett egymással.

VN

A vépi delegáció – diákok, tanárok – vendégségben tasnádi testvérintézményüknél Fotó: Molnár Krisztina

 

A vépi delegáció – diákok, tanárok – vendégségben tasnádi testvérintézményüknél Fotó: Molnár Krisztina

A szorosabb együttműködés reményében az utóbbi egy hónapban kirándulásokat szerveztek, egymás településeire látogattak a vépiek és a tasnádiak. Az ottani iskola képviselőit – diákokat és tanárokat – április közepén fogadták Vépen: a Hatosfogat Fesztiválon csárdás-összeállítással lépett fel tánccsoportjuk. Két hét múlva pedig már a vépi delegáció indulhatott Tasnádra. A hosszú útra tíz énekkaros diák és karnagyuk, Bodáné Szabó Andrea; az intézmény vezetője, Molnár Krisztina és helyettese, Bándoliné Pájer Éva, valamint a művelődési ház igazgatója, Iszakné Koszorús Judit vállalkozott – szívélyes vendéglátás, gazdag program, sok-sok látnivaló fogadta őket. A városi anyák napja ünneplésének lehettek például a vendégei: a vépi gyerekek a Tavaszi szél című népdallal kedveskedtek a helyieknek. Megismerkedtek a patinás általános iskolával, ahová 800 gyerek jár, látták a város nevezetességeit, templomait, főterét, és jártak a modern városházán is. Meglátogatták Kölcsey szülőfaluját, Sződemetert, és Ady Endre szülőházát Érmindszenten. A vépi diákok koszorút helyeztek el mindkét emlékműnél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában