energetikai felújítás

2018.05.08. 11:30

Újul a tornaterem Csepregen – Napelemek kerülnek rá

Újabb sikeres pályázat eredményeként április közepén megkezdték az általános iskola tornatermének energetikai felújítását.

VN

A Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tornaterménél tartott projektbejáráson Vlasich Krisztián polgármester elmondta: a kormányzat Terület- és Településfejlesztési Operatív Programjának keretéből több mint 35 millió forintot nyert a város önkormányzata. A támogatásból gépészeti és megújuló energiahasználatra irányuló fejlesztés valósul meg. Az elektromos áram termelését teszi majd lehetővé a lapostetőn elhelyezendő napelem, de két levegő-víz hőszivattyút is beépítenek, a hőközlő rendszer a gázkazánok terhelését csökkenti.

Vlasich Krisztián polgármester és Kovács Károly, az iskola igazgatóhelyettese a bejáráson Fotó: Csepregi önkormányzat

Előreláthatólag a megújuló forrásból előállított energia fedezi majd az épület teljes szükségletét. A közeljövőben pályázatoknak köszönhetően további intézményeknél kezdődhet épületenergetikai fejlesztés. 392 millió forintból újulhat meg a közös önkormányzati hivatal, a közösségi szolgáltató ház, a művelődési ház és a városi óvoda.

Ezek is érdekelhetik