evangélium a rádióban

2018.05.24. 21:13

Egyházi média? – Tudományos konferencia Szombathelyen

Az V. Savaria Filmszemléhez kapcsolódva tudományos konferencia is zajlik. Csütörtök délelőtt a TIT-székházban az egyházi média, annak közösségformáló szerepe volt a téma.

Tersztyánszky Krisztina

Gáncs Péter evangélikus elnök-püspök negyedszázada aktívan tevékenykedik a rádiós misszió területén Fotó: Nagy Jácint / Vas Népe

Az előadások sorában több keresztény felekezet képviselői mondták el gondolataikat. Köztük Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus egyház elnök-püspöke, aki a rádió-homiletikáról beszélt.

Gáncs Péter evangélikus elnök-püspök negyedszázada aktívan tevékenykedik a rádiós misszió területén Fotó: Nagy Jácint / Vas Népe

- Huszonöt éve szerkesztek rádiós műsorokat, és az a meggyőződésem, hogy a rádió ma is nagyon hatékony eszköz arra, hogy az embereket elérjük az evangéliummal. Ez a médium nem idejétmúlt, háttérként, autóban, házimunka közben ma is nagyon sokan hallgatják. Éppen ezért megvan az intimitása: mintha közvetlenül beszélgetnénk valakivel. Márpedig a hithez az kell, hogy az Úr hangját meghalljuk, hogy megszólítson minket. Különösen nagy jelentőségük van a lokális adóknak, mint amilyen a Credo. Bár nem varázsszer a rádió, de erről a lehetőségről 2018-ban sem mondhat le az egyház.

Gáncs Péter, aki éppen tegnap töltötte be 67. életévét és nyugdíjba vonul, bízik benne, hogy rádiós áhítatokkal, jegyzetekkel és sajtómegjelenésekkel továbbra is maradhat az egyház aktív szolgálatában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában