senki nem segített?

2018.05.27. 19:59

Ijesztő perceket okozott a jáki gyereknapi forgatagban az ugrálóvár: leeresztett

Egy felháborodott szülő kereste meg szerkesztőségünket, azt írta, az ugrálóvár rádőlt a gyerekekre a jáki gyereknapi programon. Ijedten menekültek a csúszdáról – miközben senki nem sietett a segítségükre a szülőkön kívül. Nem felügyelte senki a játszóeszközt – írta a szülő.

VN

A helyszínről megtudtuk, a szerkezet túlterhelt lehetett, azt mondták, tíz helyett negyven gyerek használta egyszerre, azért eresztett le, nem bírta a kompresszor. Később volt felnőtt felügyelet a felfújt játék mellett: nem engedett fel egyszerre sok gyereket.

Látszik a képeken: szívesen és lelkesen használták a gyerekek, ha kellett, sorban álltak.

Az ijedtségen kívül nem történt baj – sőt, hatszáz gyerek szórakozott a gyereknapon. Az ugrálóváron kívül számos másik eszközt használhattak ingyen. Senki nem kereste meg panasszal, mindenki jól érezte, jól érzi magát a gyereknapon – fűzte hozzá az értesüléshez Szemes István polgármester.

Frissítés:

Egy felháborodott szülő kereste meg szerkesztőségünket, azt írta, az ugrálóvár rádőlt a gyerekekre a jáki gyereknapi programon vasárnap. Azt írta, ijedten menekültek a csúszdáról, miközben senki nem sietett a segítségükre a szülőkön kívül. Nem felügyelte senki a játszóeszközt – írta a szülő. Egy másik, helyszínen tartózkodó szülő szerint, a szerkezet túlterhelt lehetett, azt mondták, tíz helyett negyven gyerek használta egyszerre, azért eresztett le, nem bírta a kompresszor.

Cáfol az üzemeltető. Közleményben azt írta a cég ügyvezetője:

„A hosszabbító hőkioldója kioldott, ezért állt le az áramszolgáltatás. A két kezelő a gyermekeket 30 másodperc alatt leterelte a játékról.” Azt is hozzáteszi az ügyvezető, hogy az óriáscsúszda biztonsági leengedési ideje a leállástól számítva hat perc. A polgármester és az üzemeltető közös közleménye leszögezi: nem volt a megengedettnél több gyerek a játékon, senki nem volt életveszélyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában