ültettek

2018.05.01. 12:00

Kora tavasztól késő őszig meghatározzák Bük és a fürdő arculatát a virágok

A városba érkezők megszokták, talán el is várják, hogy illatos, pompázó virágszőnyeg fogadja őket kora tavasztól késő őszig.

Kovács Ágnes

A növények a város és a fürdő frekventált helyeire kerültek

 

A növények a város és a fürdő frekventált helyeire kerültek

De nemcsak a vendégeknek, az itt nyaralóknak, vagy éppen a fürdő látogatóinak fontos mindez, hanem növeli a helybéliek komfortérzetét is. A szépet és jót pedig könnyű megszokni, ez nem kis kihívást jelent azoknak, akik azon szorgoskodnak, hogy a város és a fürdő közterei a rendezettségen túl esztétikailag is megfeleljenek az igényeknek. Ahogy, kicsit megkésve ugyan, de megérkezett a tavasz és vele a jó idő, megjelentek a Parkom munkatársai, hogy a várost ismét virágdíszbe öltöztessék. Holpert Mónikától, a társaság ügyvezetőjétől megtudtuk, hogy jelenleg kétnyári virágokat – árvácskákat, százszorszépeket és hagymás növényeket – láthatunk a virág-ágyásokban. Összesen 13 ezer tövet ültettek ki, hagymásokból 8 ezer került ki. Utóbbiak között kis mennyiségben van jácint, nárcisz, de a legtöbb a tulipán.

Ez igaz az iskola előtti területre, a fürdő előtti, körüli közterületre is. Mindazokra a helyekre, ahol hagyományosan – így rendszerint ősszel is – virágok díszlenek.

Tizenháromezer tő virágot ültettek ki Fotók: Kovács Ágnes/ Vas Népe

Múlt ősszel a főútvonal mentén is ültettek, de ott sajnos az árvácska a téli sózást nem bírta, a hagymások viszont még kibújtak szépen, mondta el az ügyvezető, aki hangsúlyozta, hogy bár elsősorban a frekventáltabb helyeken szoktak virágosítani, igyekeznek odafigyelni a város már területeire is.

Az esztétikumon túl a virágosítás a város köztereinek rendezettségéhez is hozzájárul, sőt arra készteti az embereket, hogy ők maguk is jobban odafigyeljenek környezetükre, annak tisztaságára. ká

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában