vetélkedő

2018.05.30. 21:32

Ladik: A csepregi csapat győzött az idén is

Ismét vasi csapat, a csepregi Médiumok győzedelmeskedett a Ladik médiavetélkedő régiós döntőjén.

brm

A győztesek, középen Hetyési Katalin Fotó: Pesthy Márton

A Sobri Jóska Élményparkban megrendezett döntőben Fejér, Vas, Zala és Veszprém megye legjobb csapatai mérkőztek meg egymással. A zsűriben helyet foglalt Jánossy Gábor, a Magyar Lapkiadók Egyesülete olvasásra nevelési bizottságának elnöke és Garamvölgyi Renáta, a Mediaworks Hungary Zrt. marketingmenedzsere. A diákoknak az újságírás, szerkesztés különböző területeire kellett összpontosítaniuk. Sikeresen magyaráztak meg sajtóval kapcsolatos fogalmakat, de belekóstoltak a korrektor és az online szerkesztő munkájába is egy helyesírási hibáktól és tárgyi tévedésektől hemzsegő kézirat javításakor. A kreativitásukat bizonyították a rövid hírekre adott címválasztásuknál. Garamvölgyi Renáta szerint ügyesek és tájékozottak voltak a diákok. Jánossy Gábor kritikai észrevételében a hangos olvasás és a nyilvános szereplés gyakorlására hívta fel a figyelmet.

A győztesek, középen Hetyési Katalin Fotó: Pesthy Márton

A győztes Médiumok, Hetyésy Katalin csapata 100 ezer forinttal gazdagodott. Az aranyérmesek lapunknak elmondták, jól ismerik napilapjukat, a Vas Népét. Kedvencük a Jó reggelt-jegyzet, amely elgondolkodtató és sokszor csattanós történeteket tár az olvasók elé. A második helyezett a herendi Szupercsapat, a harmadik a rácalmási Médiacápák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában