A legkisebbek és a legidősebb kedvéért

2018.05.17. 20:25

Megújul a bölcsőde és az idősek klubjának épülete a szombathelyi Barátság utcában

Munkagépektől hangos a Barátság utca: két egymás melletti épület újul meg, a Bokréta Bölcsődét és az idősek klubját is kívül-belül korszerűsítik. A városvezetők helyszíni bejáráson tekintették meg a munkálatokat.

SZMK

Illés Károly, Puskás Tivadar, Lendvai Ferenc a bejáráson Fotó: SZMK

A Bokréta Bölcsőde pavilonszerű épületében új, központi bejáratot alakítottak ki, akadálymentesítik a házat, szigetelik a tetőt és a homlokzatot, kicserélik a telken található csatornarendszert és új játékok kerülnek az udvarra. Továbbá plusz önkormányzati forrásból a teraszok is megújulnak: megszüntetik a balesetveszélyes szintkülönbségeket és a mai kor igényeinek megfelelő napellenzőket szerelnek fel. – A 76 millió forintból megvalósuló beruházás része annak a pályázatnak, amelyet a munkába állást segítő intézmények fejlesztésére hirdettek meg. Szombathely három bölcsődéjében összesen 220 férőhely újul meg – mondta dr. Puskás Tivadar polgármester. Hozzátette: 2018 a családok éve. A program célja, hogy javuljanak a kisgyermekek ellátásának feltételei és a demográfiai mutatók. A munkálatok várhatóan augusztus 20-áig tartanak.

Illés Károly, Puskás Tivadar, Lendvai Ferenc a bejáráson Fotó: SZMK

Mintegy 38 millió forintból újul meg a Barátság utcai idősek klubja. Az épületben új foglalkoztató-helyiséget alakítanak ki, korszerűsítik a gépészeti rendszert, víz- és hőszigetelik, valamint akadálymentesítik a házat.

A szakemberek a tervek szerint szeptember végéig végeznek a munkálatokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában