operáció

2018.05.07. 14:32

Nem mindennapi: siklót műtöttek a szombathelyi állatkórházban!

Mogyorónyi kinövést műtött le egy királysikló hátáról dr. Peresztegi Attila a szombathelyi állatkórházban. Várják a szövettani vizsgálat eredményét.

Bakos Ágnes

Altatásban végezte a nem mindennapi műtétet dr. Peresztegi Attila. A hatéves királysikló házi kedvencként él, eleinte csak egy kis sebet láttak a hátán a gazdái. Aztán nőtt, mogyorónyi lett a növedék, akkor már az eltávolítás mellett döntöttek a doktorok. A műtétet a körülményekhez képest jól viselte az állat, altatógépes altatásban operálta a doktor.

Fotók: Állatkórház Szombathely

A kivett daganatot szövettani vizsgálatra küldték, annak még nem kapták meg az eredményét – mondta el a beavatkozásról dr. Varjú Gábor állatorvos.

A királysikló hüllő, azon belül is a pikkelyes hüllők rendjébe, a siklófélék családjába tartozó faj. A természetben az Amerikai Egyesült Államok nagy részén, valamint Észak-Mexikóban és Alsó-Kaliforniában fordul elő. Szorítással öl, más kígyók mérgére immunis.

Tápláléka főleg kígyókból, akár fajtársaiból is állhat – emiatt egy terráriumban, csak egyetlenegy példányt szabad tartani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában