továbbtanulásban is segítség

2018.05.10. 07:00

NLG-s siker az országos matekversenyen

Országos matematikaversenyen ért el remek helyezést a Nagy Lajos Gimnázium diákja, Kártyás Sebestyén.

VN

Kártyás Sebestyén – az Alfa Matematikaverseny országos harmadik helyezettje Fotó: Nagy Lajos Gimnázium

 

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Matematika Intézete 2014-ben indította el az Alfa Matematikaversenyt. A megmérettetés célja, hogy pontverseny formájában minden középiskolásnak segítsen a matematika gyakorlásában és az érettségire való felkészülésben. Az érintett témakörökön keresztül azt is megmutatja, hogy milyen tudásanyagra, tudásszintre van szükség a természet- vagy a műszaki tudományok területén tervezett továbbtanuláshoz. A negyedik alkalommal megrendezett verseny hatodik online fordulójában a legjobb eredményt elért 21 diák kapott meghívót a döntőre. Köztük a Nagy Lajos Gimnázium 12. a osztályos tanulója, Kártyás Sebestyén, aki az online fordulók során a 11-12. osztályosok kategóriájában minden alkalommal kimagasló eredményeket produkált. A verseny nem csupán a matematikatudást feltételezi, hanem hétről hétre megköveteli a versenyzőktől a kitartást és a fegyelmezett munkát.

Kártyás Sebestyén – az Alfa Matematikaverseny országos harmadik helyezettje Fotó: Nagy Lajos Gimnázium

Az utolsó fordulóban is a BME Alfa interaktív gyakorlófelületét kellett használniuk a versenyzőknek, de ezúttal az intézet számítógéptermében. A döntőre meghívót kaptak a felkészítő tanárok és a versenyzők szülei, iskolatársai is.

Kártyás Sebestyén a 11- 12. osztályosok számára meghirdetett kategóriában a harmadik helyen végzett az országos versenyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában