karrier

2018.05.29. 18:42

Taroltak a Savaria szakgimnázium diákjai az országos szakmai versenyeken

Kiváló eredményeket hozott a felkészülés és a felkészítés a Savaria szakgimnáziumban – dobogós eredmények születtek.

Vas Népe

Hasza Attila, Horváth Dávid, Egyed Martin és Haklits Tamás szaktanár az AOTV-díjátadón Fotó: Autótechnika

Nemcsak Domonkos Ádám a Savaria szakgimnázium büszkesége: az iskola mindhárom képzési területén – közlekedésgépészet-elektronika, logisztika-szállítmányozás és rendészet-közszolgálat – országos döntőbe, és több ízben a dobogó legfelső fokáig jutottak diákjai. Az idei tanév kiemelten sikeres volt. Az „autós” területen az OSZTV-n autótechnikusként háromfordulós előválogató után Hasza Attila 2. helyezett lett. Ugyanitt Horváth Dávid szintén autótechnikusként jutott az első tízbe. Mindketten teljes vizsgamentességet kaptak.

Egyed Martin, Hasza Attila, Horváth Dávid felkészülés közben Fotó: Savaria SZGK

Az Autószerelők Országos Egyesülete által szervezett Országos Autótechnika Tanulmányi Versenyen a dobogó legfelső fokára a Hasza Attila, Horváth Dávid és Egyed Martin alkotta savariás csapat állhatott – ők lengyelországi szakmai utat nyertek. Ahogy arról korábban beszámoltunk, Hasza Attila az Euroskills országos döntőjében autószerelőként első lett. Ezzel az eredménnyel ő képviseli hazánkat az európai szakmai tanulmányi versenyen.

Hasza Attila, Horváth Dávid, Egyed Martin és Haklits Tamás szaktanár az AOTV-díjátadón Fotó: Autótechnika

Logisztika-szállítmányozás területen országos döntőbe jutott, és ott 9. helyezett lett Milkovics Henriett szállítmányozási ügyintézőként. Eredményei alapján ő is teljes vizsgamentességet kapott. A számítógéppel támogatott műszaki rajzolás, a CAD területén is szerveztek országos versenyt. Itt is volt döntősük, Kovács Ágnes az országos 6. helyet szerezte meg. Két országos versenyen is az első helyen végeztek a savariás rendészetis diákok. A XV. Országos Ifjúsági Honvédelmi Verseny járőrversenyén Balatonalmádiban a Gróf Bálint, Katona Dániel, László Zsigmond, Vizmeg Donát alkotta csapat megnyerte a versenyt. A megyei katasztrófavédelmi versenyen ugyancsak első helyezett lett a Domonkos Ádám, Budai Bence, Tonka Dániel és Németh Vivien összetételű csapat. A Budapesten szervezett döntőben az első tízbe jutottak. A kiváló eredmények mögött komoly felkészülési és felkészítési munka van. Mind a versenyzők, mind felkészítő tanáraik, szakoktatóik megérdemlik az elismerést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában