kijáró

2018.05.30. 16:56

Zöld park létesült Szakonyfaluban

Határon átnyúló projekthez csatlakozott Szakonyfalu egy sikeres pályázatnak köszönhetően. A határ menti településen zöld parkot, a volt iskolaépület felújításával közösségi programoknak helyet adó épületet avattak.

Horváth R. László

Az ünnepség a helyi óvodások szlovén és magyar nyelvű körjátékával és a Magyarországi Szlovének Szövetsége szentgotthárdi kamarakórusának műsorával kezdődött.

Az avatáson Rogán Valéria polgármester hangsúlyozta:

a projekt keretében a szlovén-magyar határ menti kulturális és természeti-turisztikai kínálat határon átnyúló, közös népszerűsítésére törekszenek, kiegészítve azt az egészséges életmód, a fenntartható, környezetbarát közlekedési módok (elsősorban a kerékpározás) fontosságának előtérbe helyezésével.

Rogán Valéria és dr. Boris Jesih vágták át a szalagot, Tóth Tibor plébános szentelte meg a kívül-belül felújított épületet Fotó: Horváth R. László

Kovács Andrea pályázati koordinátor elmondta: Szakonyfaluban a zöld parkot a sportpálya szomszédságában alakították ki. Az itt elhelyezett játékok a sportot és az adrenalin felszabadítását szolgálják. Az iskolaépület felújítása során vizesblokk létesült, felújították a tetőt, kicserélték a homlokzati nyílászárókat.

Szakonyfalu a Mária-út állomása, több százan keresik fel évente a fénykeresztet és a stációkat. A zöld park kiegészíti a község turisztikai kínálatát, ezáltal hozzájárulhat az itt töltött vendégéjszakák számának növeléséhez.

Ezek is érdekelhetik