Agora

2018.06.06. 11:30

A Gyöngyöstől is védeni kell a szombathelyi irodaházat

Nyílászárócsere, víz- és hőszigetelés, a gépezet korszerűsítése – mintegy 294 millió forintból újul meg az Agora központhoz tartozó irodaház. A munka már javában zajlik.

SZMK

Az Agora-irodaházon a nyílászárókat már kicserélték

 

Az Agora-irodaházon a nyílászárókat már kicserélték

Irodák, raktárak, öltözők és egyéb kiszolgálóhelyiségek találhatók az Agora – Művelődési és Sportház melletti irodaházban. A korábbi beruházás ezt az épületrészt már nem érintette, pedig megérett már a felújításra: a Gyöngyös közelsége miatt az alagsori falak beáztak, omladoztak. Most a város csaknem 300 millió forintot nyert a létesítmény energetikai korszerűsítésére. – A fejlesztés illeszkedik a városnak ahhoz a programjához, amely a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését tűzte ki célul. Szombathely önkormányzata 2015 áprilisában fogadta el a város klímavédelmi és energiastratégiáját – mondta dr. Puskás Tivadar polgármester az épületbejáráson. Prieger Szabolcs, az Agora szakmai igazgatóhelyettese arról beszélt: ez a felújítás hozzájárul ahhoz, hogy a munkatársaik jobb körülmények között dolgozhassanak, továbbá ennek köszönhetően a két egység, a nagyterem és az irodazóna kicsit összeforr technikailag is.

Bejárás, a felújítás folytatódik. Dr. Puskás Tivadar (jobbról a második) mellett Lendvai Ferenc és Prieger Szabolcs. Jobbra Gyürüs Ferenc, az Agora műszaki vezetője Fotók: szombathely.hu/Cseh Gábor

A munkálatok várhatóan nyár végéig tartanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában