Károsultak

2018.06.04. 13:30

A leégett ház károsultjainak gyűjtöttek Sitkén

A húsvéthétfőn Egyházashetyén leégett ház károsultjainak gyűjtöttek Sitkén szombaton a májusfa-kitáncolással egybekötött jótékonysági műsorral a művelődési házban.

Merklin Tímea

Épp egy évtizede annak, hogy először állított májusfát a Sitkei Citerazenekar. A tizedik májusfa kitáncolása példaértékű, hiszen összekapcsolták a fedél nélkül maradt hetyei családot támogató gyűjtéssel. A sok-sok fellépő mind egyetlen szóra jött, ki-ki a maga adományát szeretné hozzátenni a megvásárolandó hetyei házhoz.

 

Morgós István, Sitke polgármestere mindenki jó szándékát megköszönve azt is elmondta, hogy Sitke nem először áll bajba jutottak mellé. Messziről is jönnek segítségkérő hívások, amelyekre azt szokta mondani, mindenkinek segítséget adnak, de elsősorban a környéken élőknek, a Vas megyeieknek. Megyén kívüli segítségnyújtás volt az első jelentősebb összeg, az az ötszázezer forint, amit hat éve a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak ajánlottak fel. A hetyei Talabér család számára igyekeznek annyit gyűjteni, hogy kiegészítsék az eddig összegyűlt pénzt, és meglegyen a vételre szánt ház ára. A sitkei adakozásokat befizetik az egyházashetyei önkormányzat számlájára. Majthényi László megyei elnök, a kárvallott család falubelije minden fellépőnek és adakozónak, valamint a Vas Népének is köszönetet mondott, amiért az ügy mellé állt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában