Nemsokára övék a pálya

2018.06.14. 20:46

Fejlesztések: újabb szabadidős létesítményekkel gazdagodott Kőszeg

Megújult a Béri Balog Ádám Általános Iskola új udvari sportpályája. Hamarosan felújított játszótereket vehetnek birtokba a gyermekek.

Tóth Kata

A Béri Balog iskola nyolcadikos focistái szívesen kipróbálták a kézilabdát. A pályán rajtuk kívül Básthy Béla, Farkas Ágnes, Sas Norbert, Földesi János, Huber László és Ágh Péter Fotó: Ohr Tibor

Beruházás

A Magyar Kézilabda Szövetség indított országos rekortánpálya-fejlesztési programot a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával kültéri kézilabdapályák építésére és a meglévők felújítására mintegy 3 milliárd forintos keretösszeggel. A város még márciusban javasolta, hogy a Béri Balog iskola aszfaltos udvari sportpályáját vonják be a programba. A beruházás nyomán egy 22x42 méter alapterületű, rekortán burkolatú, UV-álló anyagú, kék színű szabvány kézilabdapálya épült a leromlott állapotú régi pálya helyén.

Kivitelezés

– Jó másfél hónapba telt a kivitelezés, használjuk majd a pályát testnevelésórán és délutánonként is. Alig vártuk, hogy felváltsa a régi bitumenest: a modern műanyag borítással, a palánkkal, a labdafogó hálóval és a biztonságos kapuval nyugodtabban engedjük rá a gyerekeket – mondta Földesi János igazgató. Háromszázötven tanulójuk van, az intézményvezető szerint a testnevelésórák tartásához már nagy szükség volt a létesítményre, annak ellenére, hogy van egy hasonló méretű tornatermük. Ha ugyanis az időjárás engedi, minél többször kimennek a szabadba. Kézilabdára, egyéb labdajátékokra, atlétika jellegű foglalkozásokra, versenyekre is tökéletes lesz majd a pálya.

A Béri Balog iskola nyolcadikos focistái szívesen kipróbálták a kézilabdát. A pályán rajtuk kívül Básthy Béla, Farkas Ágnes, Sas Norbert,
Földesi János, Huber László és Ágh Péter Fotó: Ohr Tibor

Beszédet mondtak

– Tudás és élmények, ezt adhatja az iskola, és ha később visszaemlékeztek az itt töltött időre, lehet, hogy az élmények jönnek elő először. Ehhez akart hozzájárulni a kézilabda-szövetség karöltve a kormánnyal és a várossal, mondta Ágh Péter országgyűlési képviselő a gyerekekhez szólva. Farkas Ágnes olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok kézilabdázó, a Vas Megyei Kézilabda Szövetség elnöke reményét fejezte ki, hogy lesz lehetőség a további fejlődésre, akár egy fedett pálya létrehozására, és félig tréfásan megjegyezte: elsősorban kézilabdát szeretne viszontlátni a pályán, ha arra jár. Huber László polgármester elmondta, reméli, hogy a fejlesztés hozzásegíti a fiatalokat a szabadidő aktív eltöltéséhez és az egészséges életmódra neveléshez, a sportszeretet mielőbbi kialakulásához.

Egyéb fejlesztések

Egyéb szabadidős fejlesztések is zajlanak a városban. A gyerekesek már tavaly óta élvezhetik a Rohonci úti modern játszóteret, a napokban pedig megkezdődött az Írottkő utcai játszótér felújítása: a most 70 százalékos készültségű területet még ebben a hónapban birtokba vehetik az óvodások, kisiskolások. Sas Norbert képviselő a helyszínen elmondta: 3,5 millió forintos önkormányzati forrásból új hintákat, csúszdákat, mászókát, rugós játékokat telepítettek, homokozót alakítottak ki az 1540 négyzetméteres, körbekerített területen. Nemsokára új játékokat telepítenek a Kőszegfalván és a Bezerédy-Lehmann utcában található játszótérre is, és a felnőtteknek sem kell sokáig várniuk, ugyanis előkészítés alatt áll egy D típusú sportpark létesítése is a Kiss János-lakótelep szívében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában