Ha nem lenne ennyi idős, még tanítana

2018.06.12. 20:45

Gyémántdiplomát kapott a sárvári Erdős Henrikné

Gyémántdiplomát kapott Erdős Henrikné, aki hatvan éve végzett a Kőszegi Tanítóképző Főiskolán.

Pajor András

Kondora István polgármester gratulál Erdős Henriknének a gyé- mántdiploma átadásán Fotó: Pajor András

Kondora István, Sárvár polgármestere adta át a diplomát és köszöntötte a jubiláló tanárnőt. Erdős Henrikné, Eta néni húsz évig a Sárvár hegyközségi iskolában tanított, és a mai napig is ott él, a volt iskolaépület melletti lakásban. Otthonában csaknem ezer baba is vele van, hiszen a tanárnő szenvedélyes gyűjtője a babafiguráknak.

Kondora István polgármester gratulál Erdős Henriknének a gyémántdiploma átadásán Fotó: Pajor András

– Az a húsz év, amíg működött az iskola, és amíg itt tanítottam, ma is a véremben folyik. Mindennap együtt élek ezekkel az emlékekkel. A régi tanítványaim gyakran felhívnak és meglátogatnak. Most is tanító néni vagyok, és imádom a gyerekeket. Ha nem lennék ennyi idős, újra taníta­nék, megmutatnám, hogy a mai gyerekek annyira előnytelenül nem változtak meg, hogy nem lehet őket jól tanítani. Lehetne most is, csak úgy kell tanítani, hogy a gyereknek eszébe se jusson, és ideje se legyen rosszalkodni. A jó személyiséggel bíró tanárnak már a jelenléte is fegyelmező erejű, és szeretetre buzdít – osztotta meg velünk a tapasztalatait a gyémántdiplomás tanárnő, Erdős Henrikné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában