Írottkő utca

2018.06.28. 11:30

Hintát álmodtak: a gyerekek örömére megújult a játszótér Kőszegen

Modern, biztonságos, több korosztály igényeinek megfelel és a kicsiknek is nagyon tetszik a tegnap átadott játszótér.

Tóth Kata

Jó kis erőpróba: Pék Noel, Szupper Aisa, Mihályfi Dániel, Kovacsics Dóra, Málovits Miron és testvére, Noel a mászókán Fotó: Unger Tamás/ vn

Két hete még arról írtunk, hogy hetvenszázalékos készültségű az Írottkő utcai játszótér, és a területet még ebben a hónapban birtokba vehetik az óvodások, kisiskolások – a tervek szerint alakult a kivitelezés. Pillanatok alatt belemerültek az ovisok a játékba a tegnap reggeli avatóünnepség előtt: minden talpalatnyi helyet, az öszszes új és színes játékelemet fel akarták fedezni, kúsztak, másztak, csimpaszkodtak, hintáztak, egyensúlyoztak és libikókáztak, mindezt nagyon lelkesen, nyargalászva és jó hangosan.

Jó kis erőpróba: Pék Noel, Szupper Aisa, Mihályfi Dániel, Kovacsics Dóra, Málovits Miron és testvére,
Noel a mászókán Fotó: Unger Tamás/ vn

Aztán lassanként Huber László polgármester köré gyűltek, aki kíváncsi volt az első tapasztalataikra, majd annyit kért tőlük, vigyázzanak az új játékokra, hogy sokáig élvezhessék ők és még az utánuk felnövők is a megújult teret. Miután kellően kiugrálták magukat a kicsik, a képviselők innivalóval és sütivel is kínálták őket az öreg hárs alatt.

 

Az Írottkő utcai játszóteret már tavaly év végén felmérték, nyilvánvaló volt, hogy az elöregedett játékoknak értelmetlen a javítása:

nem feleltek meg a szabványnak és csak nagy költséggel lehetett volna a felújításukat megoldani, tudtuk meg Kovács Istvántól, a Kőszegi Városüzemeltető és Kommunális Szolgáltató Nonprofi t Kft. ügyvezető igazgatójától a tegnapi átadóünnepségen. A továbbiakban igyekeztek olyan eszközöket beszerezni, amelyek több korosztálynak – az óvodásoktól a tizenévesekig – megfelelnek. A rugós játékokat, a libikókát, a biztonsági gyermekhintát, a homokozót és a mászóvár alacsonyabb csúszdarészét az óvodásoknak; a tartós, teherbíró laphintát, a mászókákat és a mókuskereket a nagyobbaknak ajánlják. A tereprendezéskor adott volt az apró kavicsos alap, azt megtartották, de még ötkamionnyi kaviccsal feltöltötték a területet. Nem tömődik össze, laza marad, az jelenti az ütéscsillapító felületet az egész területen, mondta a szakember, hozzátéve, hogy a kerítést is felújították, újrafestették, csakúgy, mint a padokat a rendes évi karbantartásban. Megtudtuk azt is, hogy a játszótér közepén árnyat adó hárs alá nemsokára félkör alakú ülőpad kerül, oda húzódhatnak a tűző nap elől a szülők, a gyerekek is, a homokozó fölé pedig nagy felületen árnyékoló napvitorlát telepítenek hamarosan.

Az óvodások rögtön birtokba vették a játékokat

3,5 millió forintos önkormányzati forrásból telepítették az új hintákat, csúszdákat, mászókát, és alakították ki a homokozót az 1540 négyzetméteres, körbekerített területen – Huber László polgármester köszönetet mondott az előkészítésben és a kivitelezésben tevékenykedőknek. További szabadidős fejlesztésekről is beszámolt: a napokban új játékokat telepítenek a kőszegfalvi játszótérre, és megújul a Bezerédy-Lehmann utcában található park is.

Hogy tetszett a játszótér, erről faggatta Huber László polgármester az óvodásokat Fotók: Unger Tamás / Vas Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában