Nem csak a diákok használhatják

2018.06.14. 21:26

Modern futópályával gazdagodott Répcelak

Átadták az iskola udvarán pályázati pénzből megépült 25 millió forintos rekortán futópályát, amit nemcsak a diákok, hanem a város lakói is használhatnak majd.

Budai Dávid

A zuhogó eső miatt a Répce Sportcsarnokban adták át tegnap délelőtt a Répcelaki Móra Ferenc Általános Iskola és AMI udvarán elkészült kétszáz méteres rekortán futópályát, pedig a terv az volt, hogy az átadó minden résztvevője végigfut a műanyag borítású futópályán. Ez most a rossz időjárás miatt elmaradt, de szerencsére az iskola tanulóinak és a település lakóinak számtalan lehetőségük lesz még erre, ugyanis a pályát utóbbiak is használhatják majd, nem csak a diákok.

Varga Sándor, Répcelak alpolgármestere köszöntőjében emlékeztetett: annak ellenére, hogy az iskola évek óta állami fenntartású, az önkormányzat nem vette le az intézményről a kezét, ezt bizonyítják a megújult vizes­blokkok, a kültéri játszóeszközök és az, hogy minden évben jelentős összeggel támogatja az önkormányzat az iskola alapítványát. Az alpolgármester felidézte azt is, hogyan születhetett meg a mostani beruházás. A pályázatot a város sportegyesülete nyújtotta be, miután átvette a futópálya üzemeltetését, az önkormányzat pedig úgy határozott, hogy ha nyernek, akkor a város hozzáteszi az önrészt. Így is lett: a 25 milliós beruházásból 7,5 millió forintot a város fizetett.

Rozmán László, a Sárvári Tankerületi Központ igazgatója köszönetét fejezte ki a városnak és a sportegyesületnek az elkészült futópályáért, egyben azt kívánta a gyerekeknek, hogy sportoljanak minél többet, mert az az egészségről szól, az egészség pedig a hosszú életről.

Marton Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke arról beszélt az átadón, hogy a sportcélú fejlesztések arról árulkodnak, hogy sportszerető lakossága van a városnak. Dr. Bogdán Olivér, a Répce­laki Sportegyesület elnökségi tagja az önzetlen tenni akarás példájának nevezte azt, hogy a mostani beruházás elkészülhetett.

A beszédek után Verasztó János evangélikus lelkész és Aigner Géza katolikus plébános megáldották a pályát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában