Civil

2018.06.29. 10:00

Ötven éve érettségizett a legendás kertészosztály Kőszegen

Legendás kertészosztály öregdiákjai találkoztak múlt hétvégén a Kőszegi Evangélikus Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban.

Civil/Bakos György

Az öregdiákok az osztályfőnökükkel, Fábián István tanár úrral Fotó: Németh Iván

1964-ben 47 tanulóval indult a második kertésztechnikusokat képző osztály – 42-en tettek sikeres érettségi vizsgát 1968. június 16-án. Fábián István tanár úr, az osztályfőnök a találkozóra készített emlékkönyvben úgy fogalmazott: „Ifjú életünk legszebb kora volt. A négy év alatt megismertük egymást, és tudom, hogy ennek az osztálynak azóta sem volt párja.” Érdemes tallózni az emlékkönyvben: „…a közösséget én a Tekiben tanultam meg, jó útravalót kaptam az iskolától, megtanultam önállóan élni, fegyelmezett napirend szerint dolgozni, szeretettel őrzöm a szívem egy csücskében Kőszeget, hálával gondolok a Kertészeti Technikumra, az ott tanultak végigkísérték az életemet.” A most 86 éves nagyszerű osztályfőnök Budapesten lakik már évek óta, de nem hagyna ki egy találkozót sem. Az induló osztály majd egynegyede nem jöhetett el, ők az égi találkozón figyelték az élőket.

Az öregdiákok az osztályfőnökükkel, Fábián István tanár úrral Fotó: Németh Iván

Meglepetésprogramként köszöntötte szombaton az öregdiákokat Huber László polgármester, Illés Péter, az evangélikus szakgimnázium igazgatója. A Jurisics téren a Hősök tornyából muzsikával köszöntötték a véndiákokat a Kőszegi tornyosok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában