Rajczy Imre-díj

2018.06.06. 17:59

Schmitt Pált díjazták a hagyományőrzők Szombathelyen

A Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesület szombathelyi klubhelyiségében vette át a 2017. évi Rajczy Imre-díjat Schmitt Pál volt köztársasági elnök, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke, NOB-tag, a Nemzet Sportolója.

Gál László

Horváth Vilmos adja át a díjat Schmitt Pálnak Fotó: Gál László

 

Horváth Vilmos adja át a díjat Schmitt Pálnak Fotó: Gál László

A díjat 2016-ban, fennállásának huszadik évfordulóján alapította a Halmay egyesület. A díj alapításával Rajczy-Rasztovich Imre olimpiai bajnok vívónak, az egyetlen szombathelyi születésű olimpiai bajnoknak állítottak méltó emléket a szombathelyi olimpiai hagyományőrzők. Az elismerést az kaphatja, aki az adott évben – nem egyesületi tagként – kiemelkedően támogatta, erkölcsileg, anyagilag vagy bármely más módon az egyesület tevékenységét. Megtudtuk: egyhangúlag ítélte oda az egyesület elnöksége a Rajczy Imre-díjat Schmitt Pálnak.

A díjátadáson megjelent Honfi János Imre, Rajczy Imre Buenos Airesben élő, de jelenleg Németországban dolgozó unokája is. A díjátadás után Schmitt Pál – a jelenlévők kérdéseire válaszolva – az olimpiai mozgalom aktuális kérdéseiről, feladatairól és jövőjéről beszélt.

A díjátadást megelőzően Rajczy-Rasztovich Imre Szily János utcai szülőházánál rövid megemlékezést tartottak, és megkoszorúzták a kardvívó olimpiai bajnok emléktábláját. Az ünnepségen a Szombathelyi Vívóakadémia képviselői és növendékei is részt vettek. gl

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában