Méltók lennének elődeik sportterveihez

2018.06.13. 08:33

Száztíz éve alakult meg az első jánosházi sportkör

Éppen 110 éve, 1908-ban alakult meg az első jánosházi sportkör, ezt ünnepelték meg szombaton – sporttal.

Bakos Ágnes

A nem titkoltan nagy reménység: Horváth József edzőjével, Vágusz Arnolddal és az U14-es jánosházi csapattal Fotó: Szendi Péter

„Hajrá Meteor!” – hallhatták a buzdítást az U14-es korosztályú labdarúgók is a pálya széléről: remek volt a hangulat már szombat délelőtt. A 110 éves jubileumon a fiatalok után a „nagy öregek” is pályára léptek, a Ferencváros és a Jánosháza öregfiúk csapata. A Jánosháza Városi Sportegyesület most labdarúgó-, tájékozódásifutó-, asztalitenisz-, szabadidő-, teke- és a tavaly indult kézilabda-szakosztállyal működik – mondta el a jubileumon Marton Ferenc, a sportkör elnöke. Felidézte, hogy a marhavásár­telep mellett volt a pálya 1908-ban. A mérlegházból lett az öltöző: azt 2003-ig használták. – Az 1950-es években Farkas Feri bácsiék öt szakosztállyal működtették az egyesületet, 1977-ben volt ezüstérmes a megyei első osztályban a jánosházi focicsapat – sorolta a kiemelkedő esztendőket. Tóth Zoltán egyszeres válogatott labdarúgónak 2013-ban állítottak szobrot, és 58 év után ismét van NB I-es játékosa a városnak, Kiss Bence – emelte ki Marton Ferenc. Végignézve az U14-es csapaton, Horváth Józsefet emelte ki: ő lehet a következő labdarúgó, aki hírnevet hoz a városnak.

A nem titkoltan nagy reménység: Horváth József edzőjével, Vágusz Arnolddal és az U14-es jánosházi csapattal Fotó: Szendi Péter

Emlékeztetett: megújulás előtt áll a Vágóhíd utcai terület. A sportlétesítmény mögött szabadidőparkot alakítanak ki a Zöld város programban, lesz görkoripálya, tekepálya. – Olyan sportközpont lesz, amilyet a XX. század elején elképzeltek. Úgy gondolom, méltók leszünk az elődeinkhez – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában