vasvár

2018.06.07. 12:00

Szorosabbra fűzik az együttműködést a vasiak a szlovén tűzoltókkal

Bemutatkozott Janko Cerkvenik, a Szlovén Tűzoltó Szövetség három hete megválasztott elnöke: szoros együttműködést ígér magyarországi, Vas megyei tűzoltó szervezetekkel.

Bakos Ágnes

Emlékéremmel köszöntötte Janko Cerkveniket, a Szlovén Tűzoltó Szövetség elnökét a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke, Dobson Tibor a Vasváron tartott találkozón Fotó: Unger Tamás/ Vas Népe

 

Emlékéremmel köszöntötte Janko Cerkveniket, a Szlovén Tűzoltó Szövetség elnökét a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke, Dobson Tibor a Vasváron tartott találkozón Fotó: Unger Tamás/ Vas Népe

Öt évre szól a mandátuma, azt javasolja, hogy ez idő alatt évente kétszer találkozzanak a magyar és a szlovén tűzoltóvezetők tapasztalatcserére – egyebek között erről beszélt vasvári látogatása alkalmával Janko Cerkvenik, a Szlovén Tűzoltó Szövetség elnöke. Hangsúlyozta, hogy nemcsak szövetségi, hanem egyesületi szinteken is fontos az összedolgozás. Emlékéremmel köszöntötte és kívánt jó munkát a szlovén tűzoltóvezetőnek a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke, Dobson Tibor. Úgy fogalmazott: csak három dolog különbözik a két ország tűzoltóiban, az egyik a nyelvük, a második az egyenruhájuk színe, a harmadik pedig a karjelzéseik, minden másban azonosak. Méltatta a két ország tűzoltó szervezeteinek együttműködését a tegnapi ünnepélyes látogatáson V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője is. Azt mondta, saját eszközeivel segíteni fogja a közös munkát és célokat, már csak azért is, mert ő maga tiszteletbeli vasvári tűzoltó. A találkozón elhangzott: a szlovén és magyar felek igyekeznek összedolgozni a tűzoltók képzésében, és a szlovén fél hangsúlyozta a pályázati lehetőségek közös kiaknázását. Kovács András, a Vas Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke egyebek között azt hangsúlyozta, hogy várják az idei vasi tűzoltóprogramokra szlovén kollégáikat. Az már biztos, hogy a jövő hétvégén együtt ünnepelnek majd az idén 135 éves Vasvári Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület tagjaival.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában