Elismerték a tehetséget, a szorgalmat

2018.06.07. 11:30

Vas megye kétszázharminc eredményes diákját köszöntötték Körmenden

A most záruló tanévben 16 országos és hét területi tanulmányi versenyt szervezett a Zalaegerszegi Pedagógiai Oktatási Központ, a megméretéseken a dobogón végzett diákokat köszöntötték tegnap a Batthyány Örökségközpont színháztermében.

Bakos Ágnes

Büszke diákok és talán még büszkébb tanáraik töltötték meg a Batthyány Örökségközpont színháztermét tegnap kora délután. A megye minden részéből érkeztek gyerekek és fiatalok, akik elsők, másodikak vagy harmadikak lettek egy-egy régiós vagy országos tanulmányi versenyen.

- Életetek végéig emlékezni fogtok erre a díjátadóra – kezdte köszöntőjét V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője. Felidézte, hogy ő maga annak idején szombathelyi járási matematikaversenyen ért el harmadik helyezést, ez pedig máig szép emlék. Számos területen voltak sikeresek a vasi diákok ebben a tanévben: a kémiától, fizikától és biológiától kezdve a könyvtárhasználati versenyen át a helyesírási és környezetismereti versenyekig sok-sok területen bizonyítottak a tanulók. Ennek kapcsán az országgyűlési képviselő hangsúlyozta: nincs olyan gyerek, aki valamiben ne lenne tehetséges.

Összesen 230 Vas megyei diák kapott elismerést Fotó: Unger Tamás/ Vas Népe

Felidézte a hallgatóságnak Malala Yousafzai alakját: a Nobel-békedíjas pakisztáni születésű emberjogi aktivista a lányok tanuláshoz való jogáért küzd.

V. Németh Zsolt a szülők feladatáról is beszélt: szerinte egyensúlyt kell találni a tehetségek felkarolása, támogatása és a versenyeztetés között.

A szülők mellett a pedagógusok munkáját is megköszönte Bebes István, Körmend polgármestere. Úgy fogalmazott, „köszönet a háttérért”, amellyel támogatták a gyerekeket. – Talán itt a sorok között ülnek a jövő miniszterei és miniszterasszonyai – méltatta a diákok tanulmányi sikereit dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke. Emlékeztetett, hogy az emberi erőforrások minisztere, prof. Dr. Kásler Miklós egykor történelemversenyeken szerepelt kiemelkedően mint sárvári diák.

A most záruló tanévben a számos tanulmányi verseny megyei fordulóin mintegy 1500 diák vett részt, tegnap több mint 230 díjat adtak át. A helyezettek között 17 tanuló két-két verseny esetében is dobogós helyezést ért el. És van két diák, akit háromszor szólítottak a tegnapi díjátadón: Nagy Esztert, a Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium tanulóját, valamint Horváth Áront, az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanulóját.

A díjátadó szónokai a gratulációk mellett pihentető nyári vakációt is kívántak a gyerekeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában