pályázat

2018.07.03. 07:00

Bögöt – Falunap, most először útavatóval

A falunapot a rendszerváltás óta minden év június utolsó hétvégéjén megtartják Bögötön. Azonban most fordult elő először, hogy ennek keretében utat is avathattak a községben.

Pajor András

Szíjártó Valéria, Ágh Péter, Farkas László Fotó: Pajor András

– A Vas megyei kistelepülések egyik alapvető problémája a helyi úthálózatok állapota, amelyeken saját erőből az önkormányzatoknak nincs lehetősége javítani. Ezért volt fontos, hogy a kormány az év elején számos helyen tudott pályázati úton segítséget adni az útépítésekhez – emelte ki Ágh Péter országgyűlési képviselő avatóbeszédében. A Vasút és az Assisi Szent Ferenc utca újult meg 15 milliós pályázati támogatással.

Szíjártó Valéria, Ágh Péter, Farkas László Fotó: Pajor András

– Ezek a falu legforgalmasabb utcái, ez Bögöt központja, ahol a falunapot is tartjuk – mondta Farkas László polgármester, megköszönve Ágh Péternek a sikeres belügyminisztériumi pályázatban való közreműködést.

A bögöti falunapon megtartott útavatón Szíjártó Valéria címzetes főjegyző, Ágh Péter országgyűlési képviselő és Farkas László polgármester közösen vágta át ünnepélyesen a szalagot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában