Tábori mise és borjúpörkölt

2018.07.05. 19:29

Így zajlott a nemesbődi falunap

Volt borjúpörköltfőző verseny, ame­rikaifoci-bemutató, és megválasztották a település süteményét is a nemesbődi falunapon.

Pajor András

Simon Ferenc, Ágh Péter, Zakó Jenő, Porpáczy Sándor, Szabó Ferenc Fotó: Pajor András

Szinte a község apraja-nagyja megmozdult a falunapon, amelynek a közösségi ház udvara adott helyet. A megnyitón Simon Ferenc polgármester úgy fogalmazott, hogy az elmúlt időszakban is számos fejlesztés valósult meg Nemesbődön. Kiemelte a településen működő civil szervezetek aktív tevékenységét. Az elért sikerek mindegyike a település lakóinak összefogásából valósulhatott meg.

A közösen elért sikerre a legszebb példa éppen a falunapnak kitűnő helyszínként szolgáló közösségi ház – tette hozzá a polgármester. A rendezvényen részt vett Ágh Péter országgyűlési képviselő, akinek Simon Ferenc a nemesbődiek nevében gratulált újraválasztásához. A polgármester a térség parlamenti képviselőjének megköszönte az eddigi segítségét – és arra kérte Ágh Pétert, hogy a jövőben is aktívan támogassa a község fejlődését. A megnyitó után tábori misét tartottak: Zakó Jenő plébános a most és a korábban Nemesbődön élőkért ajánlotta a szertartást.

Simon Ferenc, Ágh Péter, Zakó Jenő, Porpáczy Sándor, Szabó Ferenc
Fotó: Pajor András

Ebéddel is várták a szervezők a falunapon részt vevőket, a jó ebédhez stílszerűen és a hagyományoknak megfelelően élő nótaműsort is „fölszolgáltak”. Színpadra lépett többek között a helyi Gyöngyvirág Óvoda csoportja, a káldi Napraforgók együttes – és az acsádi asszonyok.

A látványos bemutatókkal és foglalkozásokkal tarkított falunapon – amely tényleg egész napon át kínált szórakozást, kikapcsolódást, elfoglaltságot – koncertet adott Vikidál Gyula. Ő volt a nemesbődi falunap sztárvendége, akinek dalai ma is népszerűek, nem halványulnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában