15. Hétforrás Piknik

2018.07.30. 07:00

Sült kolbász, levendulaillat, lendületes háttérzene a Hétforrásnál

Csodás környezetben, idilli hangulattal telt a 15. Hétforrás Piknik: friss forrásvíz, sült kolbász és levendulaillat, lendületes háttérzene.

Lutor Katalin

Kendik Péter is fellépett délután a forrásnál Fotó: Nagy Jácint

Kicsit félek – szűk szerpentinen haladunk felfelé a kőszegi hegyekben szombat délelőtt. A Hétforráshoz igyekszünk, az Írottkő Natúrpark által szervezett piknikre, persze eltévesztjük a lehajtót, ezeket a kitaposott utakat nem mutatja a navigáció. Aztán kézifék és gyalog tovább, szinte gurulunk a völgyig a lejtőn. És aztán: hű – mert először látom ezt a csodát.

Buszokkal és a városból gyalogosan, túrázva érkeztek a piknikezők, a sok kiránduló pedig éppen jó napot választott – amikor hirtelen ott termett egy zongora a forrás lábánál, senki nem bírta megállni, hogy ne érdeklődjön, így hát ők is maradtak.

Kendik Péter is fellépett délután, korán érkezett, így a zongora összerakásában is segítettünk neki, cserébe elmesélte, hogyan is készül egy ilyen izgalmas, nem mindennapi felkérésre:

– Minden dalt, amivel készülök, eljátszom otthon, nagyjából 25-30 számról van szó, hiszen majdnem két órán át zongorázom délután. Hogy mit, az a környezettől függ: a visszajelzésektől, az életkortól. Az első néhány számnál már meg lehet állapítani, hogy mire van inkább igény: játszik az ember egy slágert, aztán egy lassabb romantikusabb számot, így az érdeklődésből le lehet szűrni, merre jobb elindulni. Annyira kötetlen és egyben közvetlen egy ilyen helyzet, hogy zongorázás közben is tudok figyelni az emberekre – mondta a fiatal művész, majd leült a zongorához. A zenét ki a gépből, az embereket pedig le a forráshoz csalogatta.

Kendik Péter is fellépett délután a forrásnál Fotó: Nagy Jácint

Ez azonban csak próba volt, a délutáni zenebonát ugyanis Kőszeg Város Fúvószenekara kezdte, utána ült vissza Kendik Péter a zongorához, majd a Rózsabors Műhely érkezett versmegzenésítésekkel.

A friss moha és bükkerdő illatát hamar elnyomta a sercegő házikolbászé. Volt lehetőség helyi bortermelő kínálatából kóstolni és a kolbászsütöde melletti asztalon levendulazsákokból választani.

Aki pedig édesebbre vágyott: dekorálhatott magának saját süteményt. Mindez elengedhetetlen egy piknikhez: étel, ital, zene és önfeledt társaság. Ez volt a 15. Hétforrás Piknik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában