Több száz archív fotó pergett le

2018.08.27. 10:00

A 60-as évekbe utaztat minket új filmjével a levéltár

Újdonságként a 60-as évek karneváljairól szóló, régi kópiákból összevágott, digitalizált filmet vetítettek az idei karneváli napokban a levéltárban. Az értékes várostörténeti dokumentumot dr. Puskás Tivadar polgármester is megtekintette.

Merklin Tímea

Dr. Melega Miklós és dr. Puskás Tivadar Fotó: Szombathely.hu/CSG

-Amit a levéltárban látunk most, Szombathely városának egy régebbi vállalkozása, amikor létrehozták ezt az időutazást, hogy megmutassák több évszázad történelmét, szokásait, fegyvereit – mondta a polgármester. – Fontos, hogy az ember ismerje a múltját, amely mindig képvisel olyan értékeket, amelyekre építhetünk. Ugyanezt gondolom a filmvetítés környezetéről, amely egy kiállítás, láthatunk egyebek közt korabeli plakátokat, műsorfüzeteket, Sinkovits Imre fotóját, 1965-ös nézőtéri helyjegyet. Mindez azt is mutatja, hogy Szombathely, Savaria lakossága mindig ragaszkodott a múltjához.

Dr. Melega Miklós és dr. Puskás Tivadar Fotó: Szombathely.hu/CSG

A levéltárban mindhárom napon retróvetítést is tartottak mozigéppel, gépésszel, régi tekercsekről. Több száz archív fotó pergett végtelenítve egy monitoron, amelyek részben a levéltár saját gyűjteményéből valók, részben magánszemélyektől származnak. MT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában