Tündérkert a település csemetéinek

2018.08.17. 07:00

Az almafák ismét az égig nőnek Farkasfán

A település első írásos emléke 1350-ből való, az apátság részeként írták össze – mint majort. S bár az elmúlt hat és fél évszázadban többször hamuvá vált, a 21. században ismét élettel telt meg a település. Most falunapot tartottak.

Horváth R. László

A kis Mesics Kevin – édesapja, Richárd karjában – is kapott facsemetét. Mellettük guggol édesanyja, Dorina

Fotó: Horváth R. László

 

A kis Mesics Kevin – édesapja, Richárd karjában – is kapott facsemetét. Mellettük guggol édesanyja, Dorina
Fotó: Horváth R. László

A kultúrház környékén már jó néhányan gyülekeznek. Falunapi főzőverseny és kulturális bemutató kezdődik pár órán belül. A bográcsokban már fő a húsalap, az üstben pedig párolódik-pörkölődik a vaddisznóhús. Bedi Beatrix, a Farkasfa Jövőjéért Egyesület tagja kalauzol bennünket a félszáz lakost számláló település központjában, amelynek legszebb ékessége a 2000-ben Szent Anna tiszteletére épült templom. A közösségformáló rendezvényt – amelyen fellépett a Rozmaring tánccsoport, a Békefi Antal népdalkör, valamint a PresiDance TSE –, egy sikeres pályázatnak köszönhetően, a városi civilalappal közösen szervezték. A nap fénypontja az almafacsemete-ültetés volt. Huszár Gábor polgármester és Dömötör Sándor városrész-képviselő köszöntő szavai után tizenkét fácskát ültettek: mind egy-egy 4 éven aluli gyermekhez tarto zik. Jövőre újabb fácskákkal bővülhet Farkasfa tündérkertje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában