vádemelés

2018.08.13. 12:51

Biciklist, gyalogost gázoltak – Elkészült a vádirat

Két, közlekedési balesetet okozó férfi ügyében emelt vádat a a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség. A részletekről dr. Fülöp Hajnalka, a Vas Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője tájékoztatta lapunkat.

Nagy Ildikó

Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség az ellen a férfi ellen, aki szemüveg nélkül vezetett, és elütött egy kerékpárost egy Vas megyei faluban 2017 augusztusában. A vádirat szerint a vádlott kora reggel közlekedett a személygépkocsival, amikor előtte, vele azonos irányba kerékpározott az úttest szélén az idős sértett. A vádlottat, aki csak szemüveggel vezethetett volna, elvakította szemből a napsütés, ezért nem vette észre az egyébként már száz méterről látható sértettet és a gépkocsi jobb elejével a

kerékpárnak ütközött. A biciklis felvágódott a motorháztetőre, majd a szélvédőre, ahonnan az úttestre csapódott. A kórházba szállítást követően a kerékpáros belehalt a sérüléseibe.

A balesetet az okozta, hogy a vádlott nem az általa belátott távolságnak megfelelően választotta meg a jármű sebességét. A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja azt a férfit is, aki gyalogost gázolt el Vasváron 2017 októberében.

A vádirat szerint a vádlott balra kanyarodott a teherautóval a Petőfi utcára a baleset reggelén, ködös, párás időben. Nem vette észre a zebrán balról jobbra átkelő idős gyalogost, aki már hét métert megtett, amikor a vádlott elütötte a tehergépkocsi elejével. A sértett súlyos sérüléseket szenvedett a balesetben. A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában