Tárlat

2018.08.21. 10:00

Fényképeken elevenedik meg Kétvölgy szépsége

Mesébe illő táj öleli körbe az Őrségi Tájvédelmi Körzethez tartozó fokozottan védett területet. Az ott élők vigyáznak az értékeikre. A falunapot is az értékőrzés és értékteremtés jegyében rendezték meg.

HRL

Illés Noémi és Stájer Martin szakonyfalui néptáncosoknak Trajbár István mutatta be a fotókat Fotó: A szerző

A kétvölgyi kilátót 2011-ben építették, a közelmúltban a tájékozódást segítő panorámaképekkel gyarapodott. A faszerkezetű, frissen festett kilátó legfelső korlátjára információs táblát helyeztek ki: fényképekkel és három (magyar, német és szlovén) nyelven segíti a tájékozódást. A kétvölgyi falunapon további szép fotókat mutattak be a község önkormányzata és a Kétvölgy Településért Egyesület szervezésében. Ahogy fogalmaznak: Papp György lencséjén keresztül láthatóvá válik „Isten teremtő ereje”.Doncsecs András polgármester elmondta: igyekeznek minden épített örökséget megóvni az utókor számára. A tavaly elkezdett programban már hat útszéli, fogadalmi keresztet felújítottak.

Illés Noémi és Stájer Martin szakonyfalui néptáncosoknak Trajbár István mutatta be a fotókat Fotó: A szerző

A kétvölgyi értékőrzés része, hogy tradicionális szlovén étket kell bográcsban készíteni a főzőversenyen, amelyre idén hat csapat nevezett.

– A hegyvidék egytálételének megfőzése volt a feladat – mondta Trajbár István, a Kétvölgyi Szlovén Nemzetiségi Önkormányzat elnöke. – Ez egyfajta leves, amelynek alapja a jól bezöldségelt, füstölt sertéshússal egyben főtt árpa.

A legfinomabb ričet az apátistvánfalvi vegyes vend csapat – Doncsecz Ferencné Ilus néni, Trájber Csaba, Doncsecz Norbert, Kovács László és Holecz Lajos Gábor – bográcsában főtt, tarkababbal bolondították meg a baráti összejöveteleken is népszerű étket. HRL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában