lepkefelmérés

2018.08.02. 20:51

Német segítség a lepkészeknek

Türingiai szakember segített az immár 14 önkéntesnek, akik az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság lepkefelmérésében dolgoznak szerte a megyében.

Vas Népe

Az egyik önkéntes és dr. Kerstin R. Wiesner Fotó: Sándor András

Lepkemegfigyelés és adatgyűjtés a 14 önkéntes feladata a Lepkeháló programban, emlékeztetett Sándor András koordinátor. A résztvevők az észlelt fajokról készült fotókat és tapasztalataikat egy saját Facebook-csoportban osztják meg egymással. A programot a Deutsche Bundesstiftung Umwelt támogatja, ezért is érkezett Vas megyébe dr. Kers­tin R. Wiesner, a türingiai Wildkatzendorf Hütscheroda Natura 2000 állomás vezetője.

Az egyik önkéntes és dr. Kerstin R. Wiesner Fotó: Sándor András

Tapasztalatcsere és tudásátadás is cél a közös programban – gyakorlatilag a Lepkeháló aktualitásairól tájékozódott a német szakember. Elkalauzolták a fontosabb nappali lepke élőhelyekre, és nem csak a lepkékre volt kíváncsi, a nemzeti park magyartarka szarvasmarha-tartásra alapozott élőhely-kezelési tevékenységének eredményeit is bemutatták neki – tájékoztatott Sándor András. A lelkes lepkészek jóformán lefedik az egész megyét: van kőszegi, szombathelyi, és a csepregi középiskolából jelentkezett diák is. A felmérés, a dokumentálás folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában