Megnyitják a stadion parkolóját a lakók előtt

2018.09.09. 19:50

A Haladás Sportkomplexum alsó részén parkolhatnak a derkovitsiak

Szombathelyen, a Derkovits-lakótelepen, ha megkérdezünk tíz embert arról, mi lenne a legfontosabb dolog, amit megváltoztatna a lakókörnyezetében, közülük legalább hét azonnal rávágná, hogy több parkolót építene, hiszen a környék szinte fulladozik a szabad parkolóhelyek hiányától.

VN

Dr. Melega Miklós, dr. Puskás Tivadar és Gál Sándor a sportkomplexum előtt Fotó: VN

Ezt a helyzetet ismerte fel Dr. Melega Miklós, a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltje, aki már sikeresen lobbizott azért, hogy a szombathelyi városvezetés alakítson ki parkolóhelyek a használaton kívüli buszforduló területén, most azonban ennél is tovább ment.

-A kampány eddig eltelt két hetében több száz háztartásba jutottam el személyesen és rengetegen megtiszteltek azzal, hogy elmondták véleményüket, javaslatukat a Derkovits lakóteleppel kapcsolatban. Szinte kivétel nélkül mindenki a parkolási problémákra panaszkodott, ezért úgy éreztem már képviselő-jelöltként is kötelességem tenni valamit az ügyben. Ennek első lépése volt, hogy a korábbi buszforduló területén már a héten elindulhat a tervezési munka 55 új parkolóhely létrehozása érdekében. Azonban további lépésekre van szükség. Kollégáimmal sorra vettük azon lehetőségeket, amelyek akár gyors megoldásokat is kínálhatnak. Ezért megkerestem Dr. Puskás Tivadar polgármester urat, hogy segítsen a Haladás Sportkomplexum parkolóinak egy részét a lakótelepen élők számára nyilvánossá tenni. Szerencsére ő is és Gál Sándor, a létesítmény ügyvezetője is pozitívan állt a kezdeményezéshez, így rövid időn belül további 160 parkolót használhatnak majd a Derkovitson élők – mondta el Dr. Melega Miklós.

Dr. Melega Miklós, dr. Puskás Tivadar és Gál Sándor a sportkomplexum előtt Fotó: VN

- Egyelőre kísérleti jelleggel, két hónapos időtartamra nyitjuk meg a sportkomplexum alsó parkoló lemezét a környékben élők számára. A kísérleti időszakra azért van szükség, mert meg kell néznünk, hogy a Haladás mérkőzéseire ki tudjuk e üríteni megfelelően a parkolókat, hiszen akkor minden helyre szükség van. A két hónap elteltével le fogunk ülni és áttekintjük a tapasztalatokat, de addig is a munkatársaimmal együtt mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy hosszú távon is a lakók rendelkezésére tudjunk állni ezzel az ingyenes szolgáltatással – fogalmazott a létesítmény ügyvezetője.

Dr. Puskás Tivadar a kezdeményezéssel kapcsolatban így nyilatkozott – A Haladás Sportkomplexum azért épült, hogy szórakozási, sportolási lehetőséget nyújtson a szombathelyieknek és minden lehetséges módon szolgálja az itt élőket. Köszönöm Melega Miklós barátomnak, hogy gyorsan asztalhoz ültette az érintetteket és bízom abban is, hogy a lépés hozzájárul a Derkovits-lakótelep parkolási gondjainak megoldásához.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában