munkáltatók, munkakeresők

2018.09.25. 07:00

A tavaszi siker után újra kinyit az álláspiac Vasváron

Szerdán újra kinyit az álláspiac a Nagy Gáspár Kulturális Központban. Így, helyben kényelmesebb a munkaadóknak és az állást keresőknek is.

Pogács Mónika

Sárffy Zsófia alapítványi munkatárs az önéletrajzírásban segít Fotó: Pogács Mónika

A program lényege, hogy helybe jönnek azok a munkáltatók, akik Vasvárról és térségéből keresnek munkatársakat. A cél kettős: segíteni az álláskeresők számára a munkaerő-piaci visszatérést kisvárosi léptékben is.

Vasvár azért van nehéz helyzetben, mert a térségben sok a kistelepülés, ezekből a bejárás gyakran nehézségekbe ütközik. A börze lehetővé teszi, hogy a Vasi-Hegyháton élők helyben tudjanak állások iránt érdeklődni, ne kelljen egy megyeszékhelyi utazást megszervezniük ennek érdekében.

Sárffy Zsófia alapítványi munkatárs az önéletrajzírásban segít
Fotó: Pogács Mónika

– Az elsődleges cél a cégek munkaerőhiányának enyhítése. A munkáltató helybe érkezve könnyebben el tudja érni a potenciális munkaerőt, alkalma lehet olyan ajánlatot tenni, amely kedvező a munkavállaló számára – hangsúlyozta Németh Zsolt, a program szervezője. Hozzátette: sokszor a cégek képviselői már céljárat indításának szándékával érkeznek: vagyis, ha elegendő munkavállaló érdeklődik az általuk kínált munkakörök iránt, autóbuszt indítanak, hogy megkönnyítsék azok munkába járását.

A munkakeresőket egy kiadvány is segíti az ajánlatok közötti eligazodásban. – A katalógus tartalmazza a börzén megjelenő cégek ajánlatát, így később, otthon átböngészve is hasznos lehet – tette hozzá. Azt is hangsúlyozta továbbá, hogy munkanélkülieket, állást változtatni szándékozókat, GYES-ről, GYED-ről visszatérőket egyaránt várnak Vasvárra. – Az álláskereső személyesen találkozhat a cégek képviselőivel – emelte ki a program előnyeit Németh Zsolt. Hozzátette: a Vasvári Járási Hivatal foglalkoztatási osztályának munkatársai az állások kínálata mellett képzések lehetőségeiről, foglalkoztatási támogatásokról is tájékoztatnak. Kollégái pedig – igény esetén – segítenek az önéletrajzírásban, az önéletrajzok internetre történő feltöltésében vagy akár azok kinyomtatásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában