Ajándékozási szerződés

2018.09.11. 21:18

Bővített Szent Márton-kártya – Húsz napirend a szombathelyi közgyűlésen

Rendes ülését tartja csütörtökön a szombathelyi képviselő-testület, nyílt ülésen húsz napirendi pontot vitatnak meg, például közalapítványi beszámolókat, és azt is, készüljön-e újabb négy oviban multifunkcionális pálya. Zárt ülésen négy napirend szerepel.

VN

A Kőrösi Csoma Sándor Utcai Óvoda gyerekei már örülhetnek a focipályának, hamarosan még több óvodában lesz

Fotó: VN-archív

Intézményvezetői kinevezésekről és önkormányzati elismerésekről szóló döntések is szerepelnek a zárt ülés napirendjén. A nyílt ülésen téma lesz egyebek között az idei költségvetés. A módosított szövegben az szerepel, hogy Szombathely önkormányzatának idei költségvetési bevételi főösszege 28 milliárd 507 millió 743 ezer forint, kiadási főösszege pedig 37 milliárd 197 millió 4 ezer forint.

Szent Márton-kártya

Mindjárt az első napirendi pont lesz a Szent Márton-kártyarendszer, mert kibővül a kedvezményezettek köre a szombathelyi székhellyel vagy telephellyel, valamint a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál tagsággal rendelkező egyéni vállalkozásokkal, gazdasági társaságokkal. Továbbra is jár a kártya a szombathelyieknek és az itt tanuló, nappali tagozatos egyetemistáknak, de az új rendszer regisztrációhoz kötött.

A Kőrösi Csoma Sándor Utcai Óvoda gyerekei már örülhetnek a focipályának,
hamarosan még több óvodában lesz
Fotó: VN-archív

Ajándékozási szerződést készítenek elő – ez lesz a második napirendi pont a csütörtöki közgyűlésen. Négy éve fogadta el az önkormányzat Schrammel Imre Kossuth-díjas keramikusművész felajánlását, amely a Savaria múzeum kezelésébe kerül, annak tagintézményeként. Több megállapodásról is döntenek, az egyik szerint 2019 januárjától öt évre szóló közművelődési megállapodást köt a város a Vas Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Egyesülettel. A másik egy folytatólagos fenntartói megállapodás: az kötelező az önkormányzati fenntartású előadó-művészeti szervezetek és az önkormányzat között, háromévente meg kell újítani. Három érintett van: a Mese­bolt Bábszínház, a WS Színház és a Savaria Szimfonikus Zenekar. Féléves gazdasági beszámolók is témát adnak: a Szova Zrt. és a Vasivíz Zrt. is beszámol. A Nemzeti ovi-sport programban a Margaréta, a Napsugár, a Szivárvány és a Vadvirág óvodák pályáznának multifunkcionális pálya kialakítására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában