Templomtörténet és koncert

2018.09.16. 07:00

Döröske éke is tárt kapukkal várta a látogatókat

Csatlakozva az Ars Sacra Fesztiválhoz, a település is fogadta a látogatókat szombaton: a betérők nemcsak a templom szépségében gyönyörködhettek, hanem a történetéről is megtudhattak érdekességeket. Késő délután Kiss Márton zongoraművész koncertje zárta a Nyitott Templomok Napját Döröskén.

Nemes Judit

 

Büszke árpádkori templomára a község, ezért két évvel ezelőtt a falu vezetősége úgy döntött, csatlakozik az Ars Sacra Fesztiválhoz, ezzel együtt az Európai Örökségnapokhoz is, és megnyitja templomuk kapuját a háromhetente megtartott szentmisén kívül is. Dománé Tóth Erika, polgármester elmondta, hogy országos műemlékként tartják nyilván és felvették a megyei értéktárba is a falu ékét. A lassan nyolcszázéves épületet szerették volna megismertetni a szűkebb és tágabb környezetükkel, ezért a nyitott templomok napján bárki megnézhette, Varga Gábor Sándor atya pedig beszélt az érdeklődőknek a templom történetéről, oltáráról szobrairól. A programot Kiss Márton zongoraművész játéka zárta, aki Liszt, Brahms és Beethoven darabokkal zengte be az épületet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában